Anasayfa /  Ekonomi

Ev alan, istihdam yaratan yabancıya vatandaşlık hakkı!

Döviz kurlarındaki tarihi rekorların birbiri ardına geldiği bir dönemde hükümetten önemli bir adım geldi. Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.

Abone ol
Abone ol 12 Ocak 2017 10:05

İçişleri Bakanlığı’nın Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, 12 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türk vatandaşlığına kabul koşulları

Türk Vatandaşlığı Kanunu uygulamasında değişiklikler getiren yeni yönetmeliğe göre, şu şartlardan herhangi birini sağlayan yabancı, İçişleri Bakanlığının Tekliği ve Bakanlar Kurulu Kararı ile Türk vatandaşlığı kazanabilecek:

- En az 2 milyon Amerikan Doları tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği Ekonomi Bakanlığınca tespit edilen,

- En az 1 milyon Amerikan Doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen,

- En az 100 kişilik istihdam oluşturduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca tespit edilen,

- En az 3 milyon Amerikan Doları tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca tespit edilen,

- En az 3 milyon Amerikan Doları tutarında Devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı Hazine Müsteşarlığınca tespit edilen yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.

Söz konusu parasal değerlerin belirlenmesinde, tespit tarihindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının efektif satış kuru esas alınacak.


Yorumlar