Anasayfa /  Foto Galeri

Esra'nın ölümünde 'Aleyna Çakır' detayı! İşte Ümitcan Uygun'un ifadesi pes dedirtti

Esra Hankulu'nun katil zanlısı Ümitcan Uygun ile iki sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 9 Mart'a erteledi. Ankara’da Esra Hankulu’nun ölümüne ilişkin davada tutuksuz olarak yargılanan sanık Furkan G., Hankulu’yu sabah gördüğünde hareketsiz bir şekilde dişlerinin kitlendiğini söyledi.

Esra'nın ölümünde 'Aleyna Çakır' detayı! İşte Ümitcan Uygun'un ifadesi pes dedirtti - Sayfa 1

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmaya tutuklu sanık Uygun, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken tutuksuz sanıklar Furkan G. ve Dilan C. ile avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, suçlamaları hatırlattıktan sonra savunma yapması için Uygun'a söz verdi.

Esra'nın ölümünde 'Aleyna Çakır' detayı! İşte Ümitcan Uygun'un ifadesi pes dedirtti - Sayfa 2

Olay günü arkadaşlarıyla oturduğu sırada Hankulu'nun kendisini arayıp evine çağırdığını ancak işi olduğunu ve gelemeyeceğini söylediğini aktaran Uygun, "Saat 22.30 civarında beni tekrar aradı. 'Senin için pasta yaptırdım. Neden gelmiyorsun biz Dilanlardayız buraya gel.' dedi. Ben de 23.00 gibi eve gittim." ifadelerini kullandı.

Esra'nın ölümünde 'Aleyna Çakır' detayı! İşte Ümitcan Uygun'un ifadesi pes dedirtti - Sayfa 3

Hankulu ve Dilan C'nin evde alkol aldıklarını Furkan G. ve kendisinin içmediğini öne süren Uygun, birlikte çorbacıya gittiklerini, eve döndüklerinde salonda hep birlikte oturduktan sonra uyumak için saat 02.30 gibi maktulle, odaya gittiklerini söyledi.

Esra'nın ölümünde 'Aleyna Çakır' detayı! İşte Ümitcan Uygun'un ifadesi pes dedirtti - Sayfa 4

Esra'nın kollarından tutup yere yatırdım. Furkan'ı odaya çağırdım. Birlikte Esra'yı banyoya götürdük. Saçlarına ve bacaklarına su tuttuk. Daha sonra kendine geldi. 'Kötüysen hastaneye gidelim.' dedim. O da 'İyiyim, gerek yok.' dedi. Furkan tuzlu ayran yaptı, Esra içtikten sonra kustu ve kendine geldi. Çay içmek istediğini söyledi. Hatta kendi çay demledi hep birlikte içtik. Uyumak için tekrar odaya geçtik. Titremeleri devam ediyordu. Sabah 08.00 avukatım aradı adliyede bir başka olay için ifade vermem gerektiğini söyledi. Telefon sesine Esra da uyandı. Evden ayrıldığımda hayattaydı. Dilan ve Furkan da uyuyordu."