Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Erzincan'da altın madeni bölgesinde meydana gelen toprak kaymasında altında işçiler kaldı

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde göçük meydana geldi. Göçüğün altında işçilerin kalabileceği ihtimali üzerine bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlandı. İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda meydana gelen toprak kayması anları kameralara yansıdı.

Abone ol
Abone ol 13 Şubat 2024 16:41

Erzincan'da altın madeni bölgesinde meydana gelen toprak kaymasında altında işçiler kaldı

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi.

Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede, büyük bir alanda toprak kayması meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Toprak altında kalanların olabileceği ihtimali üzerine ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Vali Hamza Aydoğdu da toprak kaymasının ardından bölgeye hareket etti.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA: TOPRAK ALTINDA İŞÇİLER VAR

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, CNN TÜRK'te konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Aydoğdu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

Maden ocağının dışında toprak kayması sonucu. Madende göçük yok. İşçilerimizden toprak altında kalanların ihbarını aldık. Sayı tam net değil. AFAD, UMKE, arama kurtarma ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. Bütün arkadaşlarımız burada. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın talimatıyla hepimiz bu olaya sahip çıktı. Toprak altında kaç vatandaşımızın kaldığını, sonucun ne olduğunu ara ara paylaşacağım. Hassas bir konu. Biz olayın olduğu yerdeyiz.

İŞLETMECİ ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI

Toprak kaymasının yaşandığı maden sahasının işletmecisi Anagold şirketi, olaya ilişkin bir açıklama yaptı.

“Yaşadığımız bu zorlu süreçte en önemli önceliğimizin, çalışanlarımız ve yüklenicilerimizin sağlık ve güvenliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.” denilen açıklamada, “Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.” denildi.

Yorumlar