Anasayfa /  Foto Galeri

Erken emekliliğin önünü açan staj sigortası için yeni düzenleme

Emekli olacak milyonlarca vatandaş avukatlar ve diğer bazı meslek gruplarında erken emekliliğin önünü açan staj sigortası için yeni düzenleme bekliyor. Staj süresinin sigortalılık süresine eklenebilmesi için gelecek düzenleme ile bu sürelerin borçlanılması mümkün. İşte detaylar...

Erken emekliliğin önünü açan staj sigortası için yeni düzenleme - Sayfa 1

Emekli olacak milyonlarca vatandaş staj sürelerinin emeklilik borçlanmalarına dahil olup olmayacağını araştırıyor. Beklenti bu sürelerinde sigortalılık süresine dahil edilmesi yönünde.

Erken emekliliğin önünü açan staj sigortası için yeni düzenleme - Sayfa 2

Mevcut durumda mezuniyet sonrasında 1 yıl kadar staj yapan avukat adayları bu haktan yararlanabiliyor. Eğer bu süreler içerisinde sigortalı olmaksızın staj yapmışlarsa, bu süreleri borçlanmaları mümkün oluyor. Avukatlar bu süreler için belirleyecekleri prime esas kazanç seviyesi üzerinden yüzde 32 oranında prim ödeyerek borçlanmalarını gerçekleştirebiliyor.

Erken emekliliğin önünü açan staj sigortası için yeni düzenleme - Sayfa 3

Meslek lisesi stajı yapanlara ya da çıraklıkla iş hayatına atılanlara da benzer imkanların sunulması yeni düzenleme ile mümkün olabilir. Bu uygulama üzerinde bir kaynak da sağlanabilmesi de söz konusu.

Erken emekliliğin önünü açan staj sigortası için yeni düzenleme - Sayfa 4

Bu konuda kimlerin bu haktan yararlanacağının yani kapsamın belirlenmesi dolayısıyla kaç kişinin bu haktan yararlanabileceğinin tespitinin yapılması önem taşıyor.