Anasayfa /  Politika /  Mhp

Erhan Usta'dan sert açıklamalar: Çekmeye gelmez boynum!

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta, disipline sevk edilmesinin ardından sert açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 02 Ocak 2019 18:35

"İttifak olmazsa olmaz" çıkışıyla siyaset gündemine bomba gibi düşen açıklamalar yapan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Cumhur İttifakı ile ilgili açıklamalarının ardından disipline sevk edildi. Disiplin kararının ardından açıklamalarda bulunan Usta, "Ben disipline sevk edilecek herhangi bir şey yapmadım" dedi.

ERHAN USTA: MHP SAMSUN'DA TEK BAŞINA GİRSE KAZANIR

MHP parti yönetimi tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edilen Erhan Usta, grafikler ve videolarla birlikte sosyal medya hesabından MHP'nin Samsun'da tek başına seçimi kazanabileceğine dair paylaşımlar yaptı. Usta şunları ifade etti:

2002, 2007, 2011 yılları genel seçim sonuçlarına göre, MHP’nin Samsun’da almış olduğu oy oranı, Türkiye genelinin altındayken; Haziran 2015 ve Kasım 2015 Seçimlerin sırasıyla 1,6 ve 0,6 puan; 24 Haziran 2018 seçimlerinde ise 5,1 puan Türkiye genelinin üstünde gerçekleşmiştir.

2009 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilen yerel seçim sonuçlarına göre, MHP’nin Samsun’da almış olduğu oy oranı, büyükşehirde Türkiye Genelinin yaklaşık 8 puan üstünde, ilçelerdeyse Türkiye Genelinin yaklaşık 13 puan üstünde gerçekleşmiştir.

Ekonominin gidişatı da seçim sonuçları üzerinde çok etkilidir. 2009 kriz yılında bile 87,4 olan Ekonomik Güven Endeksinin 2018 yılı Aralık ayında 75,2’e düştüğü, ekonominin kötüleştiği düşünülürse, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, MHP avantajlı, AKP dezavantajlıdır.

24 Haziran 2018 sonuçları ve sıkıntılı ekonomik koşullar gözönünde bulundurulduğunda, Samsun’da MHP, Üç Hilal altında bu seçimlere girse, tarihi başarı yakalayacaktır!

Demek ki bunlar, görülmemekte ve bilmemektedir! MHP'ye olan bu teveccüh neden aşağılanmakta ve alaycı bir şekilde davranılmaktadır! Samsun’da ittifakı zedeleyen "Buna, ancak gülerim…" diyen AKP İl Başkanı değil midir?

Samsun’da ittifakı dinamitleyen, “AK Parti olarak, ittifaka ihtiyacı olan bir il değiliz” diyen değil midir?

Kimse MHP’yi aşağılayacak, MHP ile dalga geçecek kudrette değildir! Milliyetçi-Ülkücü Hareketi, kimseye ezdirecek değiliz! Samsun’da Milliyetçi-Ülkücü Hareketin hakkını savundum! Kesilir belki, ama çekmeye gelmez boynum!

MECLİS'TEKİ GÖREVİNDEN DE ALINMIŞTI

Usta, daha önce de Meclis'te yaşanan EYT tartışmalarının ardından Genel Bakan Devlet Bahçeli tarafından Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştı. Hatırlanacağı üzere MHP, İYİ Parti'nin Meclis'e taşıdığı EYT teklifine önce 'evet' oyu vermiş, verilen aranın ardından tavır değiştiren MHP'li vekiller 'hayır' oyu kullanmıştı. Oylamanın ardından ise Usta'nın görevden alındığı duyurulmuştu.

"KARARA SAYGI DUYUYORUZ"

Görevden alınan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin de "Genel Başkanımızın takdiridir, vereceği her türlü karara saygı duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

SEMİH YALÇIN DUYURDU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Samsun il Başkanı'nın görevden alındığını Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın ise disipline sevk edildiğini duyurdu.

Yalçın, yaptığı açıklamada "Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı görevden alınmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da Merkez Disiplin Kurulu'na sevki hususunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır" dedi.


Yorumlar