Anasayfa /  Foto Galeri

Ergenlik çağındaki kızlarla birlikte olan 'Sırtlan' şimdi hapse giriyor!

Ergenlik çağındaki kızlarla birlikte olan 'Sırtlan' şimdi hapse giriyor! - Sayfa 1

Geçtiğimiz aylarda BBC muhabiri Ed Butler tarafından, Malavi'deki çağ dışı bir gelenek ortaya çıkarıldı! Malavi'nin güneyindeki bölgelerde ergenlik çağına gelen kızlar 'sırtlan' adı verilen bir seks işçisiyle cinsel ilişkiye sokuluyordu. Bölgeye giderek olayı araştıran Butler, Eric Aniva adlı 'Sırtlan' adı verilen bu seks işçisiyle bir röportaj yaptı.

Ergenlik çağındaki kızlarla birlikte olan 'Sırtlan' şimdi hapse giriyor! - Sayfa 2

Butler'ın araştırması sonucu Malavi'nin güney bölgelerinde halk arasında "sırtlan" denilen seks işçileri ergenlik çağına yeni giren kızlarla ve dul kadınlarla para karşılığında birlikte oluyor. Bu cinsel ritüel halk arasında tecavüz değil "temizlenme" olarak görülüyor. Bu geleneğin "tecavüz"ü meşrulaştırması bir yana, en büyük etkilerinden biri cinsel yolla geçebilen hastalıkların süratle yaygınlaşması. BBC kameralarına her şeyi itiraf eden sırtlan Eric Aniva, aynı zamanda HIV virüsü taşıdığını ama yıllarca bunu herkesten gizleyerek kadınlarla ve genç kızlarla cinsel ilişkiye girdiğini de söyledi.

Ergenlik çağındaki kızlarla birlikte olan 'Sırtlan' şimdi hapse giriyor! - Sayfa 3

Malavi Başkanı Peter Mutharika, olayı duyar duymaz müdahale etmiş ve Aniva’nın tutuklanmasını sağlamıştı. Başkanlık Sözcüsü Mgeme Kalilani, yaptığı açıklamada ‘Pozitif kültürel değerlerimizi korurken ve çocuklarımızın pozitif bir şekilde topluma karışmasını sağlarken, başkanımızın da dediği gibi zararlı kültürel ve geleneksel uygulamaları bu ülkede kabul edemeyiz.’ dedi.rn

Ergenlik çağındaki kızlarla birlikte olan 'Sırtlan' şimdi hapse giriyor! - Sayfa 4

Başkan Mutharika, verdiği demeçte ‘Çok küçük bir kesim tarafından uygulanan bu ritüeller aynı zamanda tüm Malavi ulusunun imajını zedelemektedir ve bizlere uluslararası utanç vermektedir.’ dedi.