Anasayfa /  Güncel

Engin Polat'a gelen gizemli telefon dinlemeye takıldı!

"Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat ile eşi Engin Polat, 'kara para aklama' suçlamasıyla tutuklandı. Engin Polat'ın, Maltepe Cezaevi'nden gelen gizemli telefon dinlemesine takıldığı ortaya çıktı. İtalya'da firari olan çete lideri Barış Boyun'un adının geçtiği bu konuşmayı Engin Polat, ilginç bir şekilde nasıl açıkladı?"

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2023 17:00

"Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat ile eşi Engin Polat, 'kara para aklama' suçlamasıyla tutuklandı. Engin Polat'ın, Maltepe Cezaevi'nden gelen gizemli telefon dinlemesine takıldığı ortaya çıktı. İtalya'da firari olan çete lideri Barış Boyun'un adının geçtiği bu konuşmayı Engin Polat, ilginç bir şekilde nasıl açıkladı?"

Engin-Dilan Polat çifti, kurdukları paravan şirketler aracılığıyla kara para aklama suçlamalarıyla itham edilerek tutuklanmış ve Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gönderilmişti.

Telefonları uzun süre teknik takip altında tutulan şüphelilerden Engin Polat'ın bu teknik takibe takılan telefon konuşmaları gün yüzüne çıktı. Ataşehir'deki işyerlerine gece saatlerinde düzenlenen saldırının ardından açıklama yapan Engin Polat, "Bir hafta içinde 3'üncü saldırı" şeklinde konuşmuştu.

Cezaevinden gelen 'acil' telefon

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre, silahlı saldırının ardından Engin Polat'a gelen bir telefon, dinlemeye takıldı. Dinlenen görüşmede telefonu açan ismin Engin Polat'ın kardeşi Kürşat Polat olduğu belirtiliyor ve toplantıda olduğunu ifade ediyor. Ancak, arayan kişi "Acil bir şey söylemem lazım" deyince, Engin Polat toplantıdan ayrılarak telefona odaklanıyor. Konuşmanın dinlemeye takılmasına sebep olan ilk detay ise arayan kişinin konuştuğu yer oluyor.

'Kasım’a kadar bekleyin. Ateşkes yapın'

Akşam saatlerinde Engin Polat'ı arayan kişi olan Fatih G., bu aramayı Maltepe Cezaevi'nden gerçekleştiriyor. Engin Polat'ın iş yerlerine düzenlenen silahlı saldırıyı durdurmaya çalıştığı anlaşılan kişi, Polat'a şu sözleri söylüyor: "Seni Yıldıray diye biriyle konuşturmak istiyorum da sen arar mısın onu? Barışların kardeşi. Ben dedim ki Kasım’a kadar bekleyin. Ateşkes yapın."

'Kasım'da geleceğim', 'çok tehlikeli...'

Cezaevinde olduğu anlaşılan ve "Kasım’da geleceğim" diyen Fatih G., şu ifadelerle konuşuyor: "Bekleyin dedim. Ben geleceğim. Oturup konuşuruz dedim. Yeter ki bekleyin. Adam benim kuzenim dedim. Allah rızası için çoluğu çocuğu var dedim. Numarayı vereyim sen onu gizliden ara." Engin Polat ise bu teklife şu şekilde cevap veriyor: "Tamam iyi niyetini biliyorum ama lakin benim şu an birileri ile diyaloğa girmem çok tehlikeli."

'İtalya'daki o Barış ile şey..'

Fatih G. de, şu ifadelerle devam ediyor: "Senle sadece konuşacak. Şu an için ateşkes bir dursun. Benim derdim o, namludan bir şey çıkmasın be kardeşim. Derdim senin vücuduna ok dönmesin. 3-5 dakika konuş. Kasıma kadar bunlar bekleyecek. Ben çıkınca bunlarla oturacağım. Muhammet var, Yıldıray var. Bunlar direkt İtalya’daki o Barış ile şey…"

‘İtalya'daki Barış; Barış Boun mu?'

Fatih G.'nin İtalya'daki Barış'tan bahsetmesi, akıllara "Daltonlar" olarak bilinen çetenin lideri Barış Boyun'u getiriyor. Başka bir konuşmada ise yine Fatih G., Engin Polat'ı arayarak Barış Boyun'un adamlarından Can Dalton ile görüştüğünü belirterek, "Bu Barış'a ulaşacak kişiler var, onlarla konuştum" diyor.

'Engin'e söyle fevri davranmasın'

Başka bir kayıtta ise Fatih G., Kürşat Polat'ı arayarak Engin Polat'ın aramasını istediği kişinin numarasını veriyor. Kürşat Polat'ı uyararak, "Engin'e söyle, dikkatli bir şekilde konuşsun. Fevri davranmasın, sakin bir şekilde konuşsun. Ben yukarısıyla bağlantı kurdum. Hatır gönül koyuyoruz. Ona göre bir şeyler yapacağız" diyor.

Fatih, benim çocukluk arkadaşım ve şu an cezaevinde

Engin Polat, emniyet ifadesinde bu konuşma içerikleriyle ilgili sorulara cevap verdi. Fatih G.'nin çocukluk arkadaşı olduğunu belirten Polat, "10 yıldır cezaevinde. Arada beni arar, hal hatır sorar. Tehdit edilmemiz ve işyeri kurşunlanmasıyla ilgili yardımcı olabileceğini söyledi. Birilerini aramamı istedi. Ancak ben aramadım. Sürekli geçiştirerek olayı kapattım" dedi. Engin Polat ayrıca telefon konuşmasında geçen Barış ve Can Dalton isimli kişileri tanımadığını ifade etti.

 

Yorumlar