Anasayfa /  Eğitim

Engelli memur atamaları (EKPSS) ne zaman yapılacak?

Bursa Milletvekili Bennur KARABURUN Devlet Personel Başkanlığı tarafından bugün açıklanan 2017 EKPSS Yerleştirme Takvimi ile ilgili kendi sosyal paylaşım hesabından açıklama yaptı.

Abone ol
Abone ol 10 Mart 2017 13:31

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1’inci maddesinin ikinci fıkrasında “Devlet Personel Başkanlığınca, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir.” hükmüne yer verilmiş olup, ilgili hüküm gereğince belirlenen 2017 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı merkezi yerleştirme takvimi yayınlandı.

2017 EKPSS 2. Yerleştirme Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak? 2016 EKPSS Sınav Sonuçlarına göre sınava Ortaöğretim düzeyinden 52 bin 728 kişi, Önlisans düzeyinden 9 bin 968 kişi, Lisans düzeyinde 8 bin 992 Kişi başvurmuştu. 2017 EKPSS Yerleştirme Takvimi'ne göre 2. Yerleştirme Tercih Kılavuzu 19 Haziran 2017 tarihinde ÖSYM Başkanlığına gönderilecek.

2017 EKPSS 2. Yerleştirme Tercihleri ise 12-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca alınacak. Değerli Engelli Kardeşlerim, Devlet Personel Başkanlığından aldığım bilgiye göre; Engelli Öğretmen atamaları Şubat-Mart gibi yapılacak. Bu atamanın EKPSS'ye giren kardeşlerimizin tercih yapacakları atama yerlerine tevessül etmemeleri için yapıldığını, EKPSS'ye girecek olanların kadrolarını işgal etmemeleri için öncelik verildiğini belirtiyorum. Öte yandan Bakanlıklarımıza Haziran ayında mezun olacak Engelli Memur Adayı kardeşlerimizin yoğun talepleri doğrultusunda Mart ayında yapılması planlanan atamayı Haziran ayında formlar dağıtılmak suretiyle Temmuz ayında olağanüstü bir durum olmazsa yerleştirmeler yapılacaktır

. Tercihte nelere dikkat etmeli?

Tercih yaparken öncelikle genel nitelikli (2001,3001, 4001) yerler yerine kendi öğrenim dalı talep edilen (mühendis, tekniker, hemşire vb.) kadrolar yazılmalıdır. Sonra sertifika, bonservis, ehliyet, İngilizce gibi adayın sahip olduğu niteliklere uygun kadrolar yazılmalı son olarak da genel kodların olduğu kadrolar tercihler arasına alınmalıdır. Kişinin engel durumunu göz önünde bulundurmak üzere öncelikli olarak yaşadığı il içerisinde puanı yetmiyorsa çevre illerde yada sosyal ve fiziki anlamda daha kaliteli iller tercihi olmalı. Kılavuzdaki Derece ve Kademelerin Anlamı Sınıf belirtilmeyen pozisyonlar KİT’leri ifade etmektedir; GİH; Genel İdare Hizmetleri Sınıfını, TH;  Teknik Hizmetler Sınıfını, SH; Sağlık Hizmetlerini ifade etmektedir.

Dereceler: Derece, memuriyete giriş derecesidir. Bu detay, tamamıyla teknik bir düzenleme olup, adayları ilgilendirmemektedir. Bu nedenle tercih yapılırken derece hususuna hiç dikkat edilmemelidir. 

2017 EKPSS YERLEŞTİRME TAKVİMİ   Tercih kılavuzunun ÖSYM Başkanlığına gönderilmesi ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması EKPSS Yerleştirme 19 Haziran 2017 12-21 Temmuz 2017 



2017 EKPSS YERLEŞTİRME TAKVİMİ   Tercih kılavuzunun ÖSYM Başkanlığına gönderilmesi ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması EKPSS Yerleştirme 19 Haziran 2017 12-21 Temmuz 2017



EKPSS Yerleştirmeleri : 19 Haziran 2017 12-21 Temmuz 2017 arasında yapılacaktır.


Etiketler EKPSS
Yorumlar