Anasayfa /  Ekonomi

Engelli evde bakım maaşı ne kadar, kaç TL oldu?

Bugün açıklanacak olan enflasyon oranıyla birlikte emekli memur zammı haricinde evde bakım maaşı da zamlanacak. Bu ödenekten faydalanan vatandaşlar zam miktarını merak ediyorlar. Evde bakım maaşı 2021 Temmuz zammı ne kadar oldu? Evde bakım maaşı ne kadar, kaç TL? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Evde bakım maaşı temmuz zammı ve yeni tutara dair son gelişmelere haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 05 Temmuz 2021 13:37

Milyonlarca emekli ve memur Temmuz ayında maaşlarına zam alacak. Bu süreçte devlet tarafından sunulan sosyal yardımlar da zamlanacak. Bu kapsamda Evde bakım maaşı 2021 Temmuz zammı ne kadar oldu? Evde bakım maaşı ne kadar, kaç TL? gibi soruların yanıtları da yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Öte yandan şu ana kadarki 5 aylık enflasyon verilerinin 6.39 olarak açıklandığı bilinirken 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı, memur ve memur emeklilerine fark olarak ödenecek...

EVDE BAKIM MAAŞI 2021 TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLDU?
Bugün açıklanacak olan yeni enflasyon verileri ile birlikte evde bakım maaşı zammı kesin olarak belli olacak. Zamlı evde bakım maaşları belli olur olmaz haberimizin içerisine eklenecektir.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?
Başkasının yardımı ve bakımı olmadan, gündelik hayatını devam ettirmesi mümkün olmayan, yeme-içme, insani ihtiyaçlarını tek başına gideremeyen, engellilere verilecek engelli sağlık kurulu raporlarında 'Ağır Engelli' raporu bulunanlar için evde bakım desteği parası ödenmektedir.

Engelli bireylerin hayatlarının idamesini evde yürütecek kişilere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ödenen ücrete evde bakım desteği denilmektedir.

Evde bakım desteği engelli bireylerin kendisine değil, bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere yapılan destektir.

HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!
TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,94, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 8,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,53 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 14,55 artış gerçekleşti.

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 42,89, aylık yüzde 4,01 arttı.

 EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

Yorumlar