Anasayfa /  Ekonomi

Emlak vergisi nedir? 2022 Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Yıllık olarak tahsil edilen emlak vergisinin, 2023 yılına sayılı günler kala son ödeme tarihi merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 30 Kasım 2022 22:13

Yıllık olarak tahsil edilen emlak vergisinin, 2023 yılına sayılı günler kala son ödeme tarihi merak konusu oldu. İşte detaylar...

Emlak vergisi, taşınmazın bulunduğu belediye tarafından senelik olarak tahsil ediliyor. Konutlara ait çevre temizlik vergisi su faturalarıyla beraber ödenirken iş yeri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisinin ise her sene emlak vergisinin taksit zamanlarında belediyeye ödenmesi gerekiyor. Mükelleflerin tahakkuk eden vergileri taksit süreleri içinde ödemeleri, gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları açısından önem arz ediyor. 2022 senesi emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde alındı.


EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN? 
Emlak ve çevre temizlik vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım 2022 tarihinde başladı. Emlak ve çevre temizlik vergisi ikinci taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım 2022 Çarşamba günü.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?
Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ikinci taksit ödemeleri belediye veznelerinden ve ya belediyenin internet sayfası üzerinden ödeme yapılabilir.

Yorumlar