Anasayfa /  Foto Galeri

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeyecekler dikkat! Bugün...

Emlak ve çevre temizlik vergisi ve geçen yıla ilişkin yıllık gelir vergisinin ilk taksit ödeme dönemi başladı. Gelir vergisi 1-31 Mart tarihleri arasında 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti ise 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenecek. İşte detaylar...

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeyecekler dikkat! Bugün... - Sayfa 1

Gerçek kişiler tarafından 2021 yılında elde edilen ticari kazanç, zirai kazanç, ücret, serbest meslek kazancı, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlardan dolayı yıllık gelir vergisi beyannamesi 1-31 Mart döneminde verilecek. 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti ise 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenecek. Söz konusu vergilerin ikinci taksitleri ise 1-30 Kasım döneminde ödenecek.

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeyecekler dikkat! Bugün... - Sayfa 2

Ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, 2021 takvim yılına ilişkin yıllık gelir vergisi beyanlarını elektronik ortamda yapacak.

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeyecekler dikkat! Bugün... - Sayfa 3

Geliri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından oluşan mükellefler, yıllık gelir vergisi beyannamelerini Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) elektronik uygulamalarından "Hazır Beyan Sistemi" üzerinden vergi dairesine gitmeden düzenleyebilecek.

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeyecekler dikkat! Bugün... - Sayfa 4

Hazır Beyan Sistemi'ne, Başkanlığın internet sayfasından (www.gib.gov.tr) üzerinden 7 gün 24 saat ulaşılabiliyor.