Anasayfa /  Foto Galeri

Emekliye gelecek zam ortaya çıktı! İşte SGK ve BAĞ-KUR emeklilerin alacağı zamlı maaşlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 milyonun üzerinde çalışanın merakla beklediği 2022 yılı asgari ücret rakamını açıkladı. Yeni asgari ücret yüzde 50.5'lik bir artışla 4253 liraya yükseldi. Gözler şimdi memur ve memur emeklisi ile Bağ-Kur ve SGK emeklisi vatandaşların maaşlarına ne kadar zam yapılacağında. Peki, 2022 yılında emekli maaşları ne kadar olacak? İşte güncel tablo...

Emekliye gelecek zam ortaya çıktı! İşte SGK ve BAĞ-KUR emeklilerin alacağı zamlı maaşlar - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücretin miktarını dün açıkladı.

Emekliye gelecek zam ortaya çıktı! İşte SGK ve BAĞ-KUR emeklilerin alacağı zamlı maaşlar - Sayfa 2

Yeni yıl yaklaşırken gözler 3 Ocak'ta açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarına çevrildi. Temmuz-Kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemin enflasyonu yüzde 10.48 olarak gerçekleşti.

Emeklilerin alacakları maaş zam oranı, asgari ücrete gelen zammın ardından ortaya çıktı. Emekli 2022 yılında en az yüzde 50,51 oranında zam beklentisine girdi.

Emekliye gelecek zam ortaya çıktı! İşte SGK ve BAĞ-KUR emeklilerin alacağı zamlı maaşlar - Sayfa 3

Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, Bugün gerçekleştirilen 4. toplantıyla nihai karar aşamasına gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4 bin TL'nin üzerinde olması gerektiği yönünde görüş bildirmiştir. Öncelikle şunu ifade etmek isityorum; gerek işçi kesimini gerek işveren kesimini temsilen çok farklı bir anlayış içerisinde bu süreci işlettiler. 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 TL olarak uygulanacaktır. Bu rakam, çalışanların evli olmasına göre artacaktır. İşveren üzerindeki yükünü azaltacak adımları da ihmal etmedik. Asgari ücertin vergiden muaf tutulması tartışması yaşandı. Yeni asgari ücertle bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla, işveren kesimini 450 TL'lik ilave bir yükten de kurtarıyoruz. Asgari ücretin işveren üzerindeki yükünü düşürdük." demişti.

Emekliye gelecek zam ortaya çıktı! İşte SGK ve BAĞ-KUR emeklilerin alacağı zamlı maaşlar - Sayfa 4

Vedat Bilgin emeklilerle ilgili çalışma yapacaklarını açıklamıştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, asgari ücretli ve kamu çalışanlarının ardından bu kez de emekli maaşlarının iyileştirilmesi için bir çalışmaları bulunduğunu açıklamıştı.