Anasayfa /  Foto Galeri

Emeklilere yapılacak zamda oran belli oldu!

Milyonlarca çalışan ve emeklinin gözü kulağı 2022 yılında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete gelen rekor zam sonrası memur, memur emeklisi, Bağ-Kur ve SGK emeklileri de yüksek beklentiye girerken, emekli maaşlarındaki zam oranına hangi örneğe göre yapılacağı da belli oldu. Sabah gazetesinden Faruk Erdem, bu haberi duyururken, resmi açıklamanın da tıpkı asgari ücrette olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

Emeklilere yapılacak zamda oran belli oldu! - Sayfa 1

Asgari ücrete yapılan yüzde 50,4 zam sonrası, emekli ve memurlar da yeni yılda ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Yeni yılda çalışan çalışmayan herkesin yüzünün güleceği ek zamlar kapıda. Memur ve emeklilerin maaşlarında, enflasyon zammının yanı sıra bir de ek zam yapılması gündemde. Asgari ücret zammı sonrası, sosyal yardım alanların da maaşları yükselecek. 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon sonrası, 6 aylık maaşlar net olarak belli olacak. Ek zamların eklenmesiyle birlikte bu hesapta da artış yaşanacak.

Emeklilere yapılacak zamda oran belli oldu! - Sayfa 2

Yüzde 50,4 zam kriter olacak! Çalışan çalışmayan herkesin yüzü yeni zamlar sonrası gülecek. Asgari ücret zammıyla birlikte milyonlarca işçinin yeni yıldaki gelirinde artış yaşanacak. Emekli ve memurlar enflasyon zammının yanı sıra ek zamma kavuşacak. Sosyal yardım alanlar ise, asgari ücret zam oranı olan yüzde 50,4'ten etkilenecek. Yani asgari ücret zammı diğer maaş zamlarında bir kriter haline gelecek. İşte; emekli memura ek zam sonrası maaş hesabı ve 2022'de artan ücretler!

Emeklilere yapılacak zamda oran belli oldu! - Sayfa 3

2022 yılına sayılı günler kala milyonların hayatında da önemli değişiklikler olacak. Asgari ücretin netine yapılan yüzde 50,4 oranındaki tarihi zamdan sonra işçiler için en az maaş 4.253,40 TL olarak uygulanacak. Brüt asgari ücret ise 10 puanlık destekle birlikte yüzde 40 artırılarak 5004 liraya çıkartıldı. 2022 yılıyla birlikte büyük bir yenilik de çalışma hayatına girmiş olacak.

Emeklilere yapılacak zamda oran belli oldu! - Sayfa 4

Sabah'tan Faruk Erdem'in yazısına göre; yapılan zamların ardından asgari ücretteki vergilerin de kaldırılması çalışanlarla birlikte işverenler için de önemli bir desteği hayata geçirecek. Sadece asgari ücretliler değil, tüm çalışanların ve memurların maaşlarındaki asgari ücret kadar kısım vergiden muaf olacak. Böylece her bir çalışan için gelir ve damga vergisi katkısı 676 lirayı bulacak.