Anasayfa /  Foto Galeri

Emekli ve memurlara kötü haber! Bakan Mehmet Şimşek açıkladı!

Emekli ve memur kesimleri, yeni yıl öncesinde zam haberini beklerken, maalesef kötü bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşen Cem Küçük, 14 yıl boyunca uygulanan sistemde önemli değişikliklerin olacağını ve Ocak ayında gerçekleşecek zam miktarında 2 bin lira kesinti yapılacağını duyurdu.

Emekli ve memurlara kötü haber! Bakan Mehmet Şimşek açıkladı! - Sayfa 1

Emekli ve memur maaşlarında 2.000 TL'lik bir kesinti haberi geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 14 yıldır uygulanan sistemde önemli değişikliklerin olacağını açıkladı. Gazeteci Cem Küçük, Bakan Şimşek'ten alınan bilgilere dayanarak, Ocak ayından itibaren yürürlüğe girecek yeni sistemin detaylarını paylaştı. Bu değişiklik, Ocak ayında alınacak zam oranından 2.000 TL'lik bir kesinti yapılmasına yol açacak.

Emekli ve memurlara kötü haber! Bakan Mehmet Şimşek açıkladı! - Sayfa 2

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle maaşları her geçen gün daha da eriyen emekli, memur ve çalışanlar, Ocak ayındaki zam haberiyle umutlu bekleyiş içindeyken olumsuz bir gelişme yaşandı. TGRT Haber'den Cem Küçük'e konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yılın emekli ve memur maaşlarına nasıl yansıyacağına dair açıklamalarda bulundu.

Emekli ve memurlara kötü haber! Bakan Mehmet Şimşek açıkladı! - Sayfa 3

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, 14 yıllık politikanın artık sona ereceğini açıkladı. Bu yeni sistem değişikliği, Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranında yaklaşık 2 bin liralık bir kesintiye neden olacak.

Emekli ve memurlara kötü haber! Bakan Mehmet Şimşek açıkladı! - Sayfa 4

Refah payı uygulaması 

2009 yılından bu yana maaşlara yansıtılan enflasyon farkına ek olarak refah payı eklemesi yapma stratejisi benimseyen hükümet, son yıllarda artan enflasyon oranlarına karşı yüzde 10 gibi düşük seviyelerde refah payı uygulamasını devam ettirerek, memur ve emekli maaşlarını dengelemeye çalışıyordu.