Anasayfa /  Foto Galeri

Emekli ve memur maaşı zammı konusunda dikkat çeken tahmin!

Zamlar konusunda yeni ipuçları ortaya çıkıyor. Piyasa katılımcılarının anket sonuçlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon zammı yaklaşık yüzde 40.27 olabilirken, memurların ve memur emeklilerinin artış oranı ise yüzde 52.18'e kadar çıkabilir.

Emekli ve memur maaşı zammı konusunda dikkat çeken tahmin! - Sayfa 1

Memurlar ve emekliler için yapılacak zamlar konusunda yeni bilgilere ulaşılıyor. En son verilere göre, Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları önemli bir ipucu sunuyor. Bu sonuçlara göre zamların miktarı belirlenecek gibi görünüyor.

Emekli ve memur maaşı zammı konusunda dikkat çeken tahmin! - Sayfa 2

Ekim ayı anket sonuçlarına göre, 2023 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 68.01 olarak açıklandı. Bu tahmin, yılın ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 40.27 olacağını gösteriyor. Dolayısıyla, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocakta alacakları zam oranı yüzde 40.27 olarak gerçekleşecek.

Emekli ve memur maaşı zammı konusunda dikkat çeken tahmin! - Sayfa 3

Memura en az 33 bin TL 

Memurların ve memur emeklilerinin Ocak ayındaki zammı yüzde 15 olarak sabitlendi. Ancak buna ek olarak alacakları enflasyon farkı da Piyasa Katılımcıları Anketi'nde belirli bir tahminle açıklanmış durumda. Ankette yer alan TÜFE tahminine göre, memurların ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı yüzde 32.33 oranına ulaşacak.

Emekli ve memur maaşı zammı konusunda dikkat çeken tahmin! - Sayfa 4

Eğer bu tahminler doğrulanırsa, yüzde 15'lik Ocak zammı enflasyon farkı eklenerek yüzde 52.18'e çıkacak. Bu durumda, en düşük memur maaşı 22,017 TL'den 33,505 TL'ye yükselecek, aynı şekilde taban memur emeklisi aylığı da 9,877 TL'den 15,030 TL'ye yükselecektir.