Anasayfa /  Foto Galeri

Emekli maaş promosyonu almak isteyenlere e-Devlet şoku! Maaşınıza bloke konmuş olabilir

Şu sıralar yüksek emekli promosyonu almak için maaşını başka bankaya e-devlet üzerinden taşımak isteyen vatandaşlar bankaların bloke koyması sorunu ile karşılaştılar. Peki bu durum karşısında ne yapmak gerekiyor? Blokenin kaldırılması için nereye başvuru yapılması lazım? İşte tüm detaylar haberimizde...

Emekli maaş promosyonu almak isteyenlere e-Devlet şoku! Maaşınıza bloke konmuş olabilir - Sayfa 1

Emekli promosyon ödemelerinde bankaların maaş promosyon yarışı devam ederken, vatandaşlar kuyruğa girmeyip emekli maaşını e-devlet üzerinden aktarmak istedi fakat kötü bir sürpriz ile karşılaştılar. Daha önce promosyon aldıkları bankanın koyduğu bloke nedeniyle işlem engeli getirdiğini gördüler.

Emekli maaş promosyonu almak isteyenlere e-Devlet şoku! Maaşınıza bloke konmuş olabilir - Sayfa 2

E-devlette SGK sayfasına girip maaş taşıma menüsüne tıkladıklarında, “Aylığınızda bloke bulunduğundan dolayı, sadece şube değişikliği yapmanıza izin verilmiş olup, banka değişikliği yapmanız engellenmiştir” uyarısı ile karşılaştılar.

Emekli maaş promosyonu almak isteyenlere e-Devlet şoku! Maaşınıza bloke konmuş olabilir - Sayfa 3

Hiçbir kredi ve haciz işlemi olmamasına rağmen bu uyarı ile karşılaşanlar bankalarına gittiklerinde daha önce aldıkları promosyon tarafından bloke konulduğunu öğrendiler. 

Emekli maaş promosyonu almak isteyenlere e-Devlet şoku! Maaşınıza bloke konmuş olabilir - Sayfa 4

Söz konusu blokenin yasal olmadığı bazı bankaların sistemi kendi çıkarına kullanarak haciz varmış gibi bloke koyduğu öğrenildi. Vatandaşların bu tür bloke ile karşılaşması halinde BDDK’ya şikayette bulunabileceği bankacılar tarafından ifade edildi.