Anasayfa /  Ekonomi

Elektrik ve doğal gaz faturalarında indirim olacak mı?

Salgın nedeniyle evlerde daha fazla vakit geçiren yurttaşların en büyük sıkıntılarından biri de hayli kabarık gelen faturalar oldu. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, evde olan yurttaşların ve esnafın elektrik ile doğal gaz faturalarını ödemekte zorlandığını söyledi. Palandöken, dövizde yaşanan düşüşün faturalara yansıtılmasını talep etti.

Abone ol
Abone ol 21 Şubat 2021 22:33

Salgın, kış ayları ve üst üste gelen zamlar. Hem vatandaş hem de esnaf elektrik ve doğal gaz faturalarını ödemekte zorlanıyor. Krize çare aranıyor.

Türkiye bir yandan salgınla mücadele ediyor diğer yandan da ekonomik sıkıntıları üzerinden atmaya çalışıyor. Salgın nedeniyle yurttaşlar evde daha fazla vakit geçiriyor. Bu da kış aylarında faturalara olumsuz yansıdı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, ''Salgının etkilerinin halen devam ettiği ve havaların iyice soğuduğu bu günlerde her zaman en temel ihtiyacımız olan elektrik ve doğalgaz kullanımı daha çok arttı. Dolayısıyla elektrik ve doğalgaz faturaları esnafımızın ve vatandaşın cebini yakıyor'' dedi.

Aylardır kapalı dükkânlarda sadece sipariş üzerine çalışan esnafın fatura sıkıntısı da gündemde. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, döviz kurlarında düşüş yaşandığını hatırlattı ve bu düşüşün faturalara yansıtılması gerektiğini vurguladı.

Palandöken, ''Bu soğuk havalarla birlikte vatandaşın daha çok evde kalması, esnafımızın da kazancının durmasıyla tüm kesimlerin ihtiyacı, elektrik ve doğalgaza indirim yapılmasıdır. Özellikle son zamanlarda döviz kurlarındaki düşüş elektrik ve doğal gaz faturalarına yansıtılmalı'' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar