Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Ekrem İmamoğlu'na şarkı yapan Ali Altay kimdir?

Yeni Şafak gazetesinin Ekrem İmamoğlu ile ilgili bugün yaptığı bir haberde şarkıcı Ali ata ile Ali Altay'ı karıştırması sosyal medyadan tepkilere sebep oldu. Peki Ekrem İmamoğlu'na şarkı yapan Ali Altay kimdir?

Abone ol
Abone ol 10 Aralık 2020 14:16

TRHaberler ÖZEL / Berkan Çay | Yeni Şafak Gazetesi bugün yaptığı bir haberi sosyal medya hesabından paylaşınca tepkiler peş peşe geldi.

Haberde Ekrem İmamoğlu'nun seçim müziğini seslendiren sanatçı Ali Ata'nın "Özür diliyorum, İstanbul hakkını helal et. Beş yılını çaldığımız için. Bu adam tam hayal kırıklığı çıktı" şeklinde bir açıklaması yer aldı. Paylaşımda ise Ekrem İmamoğlu ile sanatçı Ali Ata'nın fotoğrafı yer alıyordu.

İŞTE O PAYLAŞIM

Ancak gerçek daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'un attığı tweet ile ortaya çıktı.

Murat Ongun yaptığı, paylaşımda Ekrem imamoğlu'nun resmi şarkısını Ali Ata'nın değil Ali Altay'ın yaptığını belirtti. Ongun Ayrıca paylaşımına Ali Altay'ın fotoğrafına da ekleyerek Yeni Şafak gazetesini etiketledi.

 

Yeni Şafak gazetesinin bu haberinin ardından Twitter'da gazeteye tepkiler ardı ardına gelmeye başladı

ALİ ATA KİMDİR?

Ali Ata, Anadolu Rock'un yeni temsilcileri arasında gösteriliyor. 

Ünlü sanatçı, 2017 yılında İstanbul'da 12 şarkıdan oluşan albümünün tanıtımında yaptığı konuşmada gecesinde yaptığı konuşmada, "Özünü yitirmeyen şarkılarla çizgimden asla vazgeçmeyeceğim. Aşktan acıya tebessüm etmekten sancıya; anne özlemine kadar her duyguyu eserlerimde ifade ediyorum. Eksik olan yönlerimizi bazen okuduğumuz eserlerle tamamlamak olmalı işimiz" sözleriyle ilgi odağı olmuştu.

ALİ ALTAY KİMDİR?

1983 Antalya doğumlu olan Ali Altay müziğe 9 yaşında ilkokul öğretmeninin keşfiyle başladı. Daha 5. sınıfta iken Çigan Orkestra'sında vurmalı çalgılarla gruba eşlik ediyordu. Kendisinden yaşla hayli büyük olan müzisyenlerin arasında, usta-çırak ilişkisiyle müziği öğrenmeye çalışıp sahne terbiyesi aldı. 13 yaşına geldiğinde sesini kullanmasıyla da dikkatleri üzerine çekti ve artık davul çalıp şarkı söylüyordu. Bu arada birçok sanatçıya gerek davulcu gerek back vocal kimliği ile eşlik etti.

Müziği ve yorumuyla daha büyük kitlelere ulaşmak isteği ile 1999 'da İstanbul'a geldi. Olmaz mı adını taşıyan müzik albümü ile müzik dünyasında yerini korumaya devam ediyor.

999'da Ali Altay, ''Aşkın Yanımda'' isimli Anadolu Rock tarzı albümünü piyasaya çıkardı. İlk klibini de Ramazan Denizhan'ın yönetmenliğinde ''Ah Akşamlar'' isimli şarkısına çekti. 2002'de de "Sen Beni Unut/ Terk-i Diyar" isimli albümü yaptı. 2005'te önce çıkış şarkısı Olmaz mı ile aynı isimi koymayı düşündüğü ancak "Ey Aşk" ismini verdiği müzik albümü ile müzik dünyasında adını altın harflerle yazdırdı. Ali Altay, iki yıllık bir aradan sonra üç şarkı ile müziğe emek vermeye devam ediyor. 3 şarkıdan oluşan Ali Altay'ın yeni çalışmasında, 2 cover ve 1 yeni şarkı bulunmakta. Sanatçı şarkı seçimleri ve aranjeleri radyocu dostlarının önerilerini dinleyerek gerçekleştirdi. Ali Altay müzik çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Ali Altay 33 yaşındadır.

Kaynak: trhaberler.com / Berkan Çay

Yorumlar