Anasayfa /  Foto Galeri

Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyet, bu topraklardaki en büyük ve en sağlam kardeşlik projesidir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulusal düzeyde 60’ncı, Uluslararası düzeyde de 34’ncü kez düzenlenen Hacıbektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine katıldı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışmayan tablolarla karşı karşıya olduğumuzu belirten İmamoğlu, “Bu ülkenin bütün vatandaşlarını eşit hak ve özgürlüklere sahip bireyler olarak tanımlayan Cumhuriyet, bu topraklardaki en büyük ve en sağlam kardeşlik projesidir” dedi.

Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyet, bu topraklardaki en büyük ve en sağlam kardeşlik projesidir - Sayfa 1

İMAMOĞLU: CUMHURİYET, BU TOPRAKLARDAKİ EN BÜYÜK VE EN SAĞLAM KARDEŞLİK PROJESİDİR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulusal düzeyde 60’ncı, Uluslararası düzeyde de 34’ncü kez düzenlenen Hacıbektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine katıldı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışmayan tablolarla karşı karşıya olduğumuzu belirten İmamoğlu, “Bu ülkenin bütün vatandaşlarını eşit hak ve özgürlüklere sahip bireyler olarak tanımlayan Cumhuriyet, bu topraklardaki en büyük ve en sağlam kardeşlik projesidir” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olmayı, “Onun ilkelerini, değerlerini bize emaneti olan cumhuriyeti ve demokrasiyi geliştirmek, kalkındırmak ve daha ileriye götürmek için var gücümüzle çalışmak demektir” diye tarifleyen İmamoğlu, “Eğer çalışıyorsak hakkını veriyorsak onun yolunda yürüyoruz demektir. Bu bağlamda sorumluluğumuz çok büyük. Burada bulunmaktan onur duyuyorum. İnşallah gelecekte konumumuz, makamımız ne olursa olsun hiçbir makamımız olmasa da sen öbür taraftan her daim Hacıbektaş'a gelerek bir hemşehriniz olarak buranın o güzel manevi havasını solumaya devam edeceğim. Çünkü buranın bana kattığının farkında olan birisiyim. Umut ediyorum ki Hacı Bektaş-ı Veli'nin ilmine, yaşama dair bugünkü ismiyle, laikliğe dair, irfana dair hangi emaneti varsa, bütün emanetlerine sahip çıkma yolculuğunda umuyorum hepimize ışık olur, bana da ışık olur” ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyet, bu topraklardaki en büyük ve en sağlam kardeşlik projesidir - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)  Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri için geldiği Hacıbektaş’ta Karacaahmet Dergahı, Garip Dede Cemevi ve Bağcılar Cemevi’ne konuk oldu. Hacıbektaş  Karacaahmet Sultan Dergahı’nda alkışlarla karşılanan İmamoğlu’nun ziyaretleri, yoğun ilgi nedeniyle planlanandan uzun sürdü. İmamoğlu’nun sonraki ziyareti Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş Altıok’a oldu. Altıok tarafından ağırlanan İmamoğlu, ziyaret sonrası Hacıbektaş Kent Meydanı’ndaki program için alana tören alanına geçti.  60’ncı Ulusal, 34’ncü Hacıbektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine katılan İmamoğlu, Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş Altıok  ile birlikte Hacıbektaş Kent Meydanını dolduran kalabalığa hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. 

Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyet, bu topraklardaki en büyük ve en sağlam kardeşlik projesidir - Sayfa 3

“EN ÇOK ÇALIŞAN, YİNE BEN OLACAĞIM”

Hacıbektaş’ta Karacaahmet Dergahı, Garip Dede Cemevi ve Bağcılar Cemevi’ne ağırlanan İmamoğlu, Bağcılar Cemevi’ndeki ziyaretinde şöyle konuştu:

“Mücadelemiz büyüktür. Hatalarımızdan, eksiklerimizden ders çıkaracağız. Hatalarımızı, eksiklerimizi düzelteceğiz. Bir kısım yenilenmeler ve bir kısım değişiklikler elbette yapacağız. Ama bir hedeften asla vazgeçmeyeceğiz. O hedef de memleketimizin prensiplerine, ilkelerine, laikliğinden, demokrasisine, cumhuriyetin değerlerine, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına, bu topraklarda yaşayan herkesin inancına, etnik kimliğine, eşitlik ilkesini korumaya dönük mücadelemize sonsuz bir şekilde devam edeceğiz. Bu sene bizi üzmüştür. Eksiklerimiz, hatalarımız oldu. Ama inşallah önümüzdeki seçimlerde hem İstanbul'da hem şehirlerimizin tamamında hem de bir sonraki adımda ülkemizin tamamında bu hedeflere ulaşmak adına gece, gündüz, 7/24 çaba göstereceğiz, çalışacağız. Her zaman söylediğim gibi göreceksiniz, en çok çalışan, yine ben olacağım.”

Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyet, bu topraklardaki en büyük ve en sağlam kardeşlik projesidir - Sayfa 4

“ULU BİR AĞACIN, HACI BEKTAŞ-I VELİ'NİN HUZURUNDAYIZ”

Hacıbektaş-ı Veli Anma Törenlerin’nde yaptığı konuşmasına “Bir kez daha bu aziz topraklarda sizlerle buluşmanın onurunu, mutluluğunu yaşıyorum” sözleriyle başlayan İmamoğlu, “Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli'nin yolunda siz değerli dostlara kavuşmanın da ferahlığını hissediyorum. Çok derin bir felsefenin olduğu, Anadolu'nun köklerinin ne kadar kuvvetli bir temele dayandığının hissettiği, hissedildiği çok özel yerler vardır. Onlardan birisi de burasıdır. Bir kuru dalın sevgiyle, saygıyla özenle kök salıp hayat bulduğu, hayat verdiği yerdeyiz. Gölgesi altında herkese yer sunan, yer olan Ulu bir ağacın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin huzurundayız” ifadelerini kullandı.