Anasayfa /  Foto Galeri

Ekrem İmamoğlu: 'Çalmıyor ama Çalışıyor'un yerini 'Hem çalmıyor hem Çalışıyor kardeşim' aldı

İmamoğlu, “Biz göreve gelince bir anlayışı daha değiştirdik. Ne vardı daha önce? Kötü bir laf; ‘Çalıyor ama çalışıyor!’ Şimdi ne diyor biliyor musun millet? ‘Hem çalmıyor hem çalışıyor kardeşim.’ Hem de atom karınca gibi çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu: 'Çalmıyor ama Çalışıyor'un yerini 'Hem çalmıyor hem Çalışıyor kardeşim' aldı - Sayfa 1

5 YILDA 25 YILLARINDAN FAZLA HİZMET ÜRETTİK; ÇILDIRIYORLAR, DELİ OLUYORLAR, AKILLARI ALMIYOR

‘ÇALIYOR AMA ÇALIŞIYOR’UN YERİNİ, ‘HEM ÇALMIYOR HEM ÇALIŞIYOR KARDEŞİM’ ALDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Meydanı’nda, yağmur altında halk buluşması gerçekleştirdi. Üsküdar’ın geçmiş dönemlerde, yağan yağmurların ardından yaşanan su baskınlarıyla hatırlandığını aktaran İmamoğlu, “Biliyorsunuz; burası denizle bir oluyordu. Biz, bu görüntülerin tamamını İstanbul'un gündeminden çıkarttık” şeklinde konuştu. “İstanbul'u; ihanet, ihmal ve israf bataklığına sürükleyen bir avuç insanın devrini, milletçe bitirdik” diyen İmamoğlu, “Üsküdar sahilini işgal edenlerin iktidarı bitti, vatandaşın iktidarı başladı. İşgalcilerin kaçak yapılarını, yani şu güzelim caminin yanındaki yeri yıktık. Bu ‘İstanbul'a adayım’ diyen, dersine çalışmamış, ne yazık ki ithal görüntüsü olan bu aday, ne yaptı biliyor musunuz? Oraya bir gecede imar çıkardı. Ama ne yaptık? Davayı açtık, iptal ettirdik. İşte bu akla, İstanbul emanet edilebilir mi” sorusunu yöneltti. 

Daha az bütçe kullanmalarına ve engellemelere rağmen, 5 yılda, İstanbul’u 25 yıl yönetenlerden daha fazla hizmet ürettiklerini belirten İmamoğlu, “25 yılda yaptıkları metronun yarısı kadar metroyu, 5 yılda yaptık. Çıldırıyorlar, deli oluyorlar. Akılları almıyor. Niye biliyor musunuz? İsrafa öyle alışmışlar ki, biz israfı öyle bir kestik ki. Hayatın akışına sadece icraatı koyduk. Vatandaşa hizmeti koyduk. O zaman ne oluyor biliyor musun? İşte bu gökten yağan yağmur gibi, kasamıza bereket yağıyor kardeşim” dedi. 5 yıl boyunca milletin hakkını yemediğini ve yedirmediğini kaydeden İmamoğlu, “Biz göreve gelince bir anlayışı daha değiştirdik. Ne vardı daha önce? Kötü bir laf; ‘Çalıyor ama çalışıyor!’ Şimdi ne diyor biliyor musun millet? ‘Hem çalmıyor hem çalışıyor kardeşim.’ Hem de atom karınca gibi çalışıyor” ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu: 'Çalmıyor ama Çalışıyor'un yerini 'Hem çalmıyor hem Çalışıyor kardeşim' aldı - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Dünya Kadınlar Günü’ne özel Üsküdar Çengelköy’de düzenlediği “Kadınlar Matinesi”; CHP Genel Başkan Yardımcıları Sevgi Kılıç, Suat Özçağdaş, Volkan Demir ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nu ağırladı. Yoğun ilgi altında salona zorlukla giren İmamoğlu ve CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş, kadınlar matinesinde birer konuşma yaptı. Yoğun ilgi altında seçim otobüsüne binen İmamoğlu ve Dedetaş, Üsküdar caddelerinde, sokaklarında seçim turu yaptı. Vatandaşlar, kendilerini selamlayan İmamoğlu ve Dedetaş’a yol boyunca sevgi gösterilerinde bulundu. Yağmura aldırmayan vatandaşlar, Üsküdar Meydanı’nda gerçekleştirilen halk buluşmasında, İmamoğlu ve Dedetaş’ı yalnız bırakmadı. Dedetaş’ın Şehir Hatları Genel Müdürlüğü’ndeki başarılarını vatandaşlarla paylaşan İmamoğlu, “Üsküdar’ın ilk kez bir kadın belediye başkanı olacak. Bu da tarihe geçecek. Sinem Hanım'ı önce Üsküdar'ın çok güzel hanımefendilerine, sonra bütün Üsküdarlıları emanet ediyoruz” dedi. 

Ekrem İmamoğlu: 'Çalmıyor ama Çalışıyor'un yerini 'Hem çalmıyor hem Çalışıyor kardeşim' aldı - Sayfa 3

“ÜSKÜDAR SAHİLİ DENİZLE BİR OLUYORDU; ARTIK OLMUYOR”

Üsküdar’ın geçmiş dönemlerde, yağan yağmurların ardından yaşanan su baskınlarıyla hatırlandığını aktaran İmamoğlu, özetle şunları söyledi: 

“Biliyorsunuz; burası denizle bir oluyordu. Artık olmuyor. Bu süreci toparladık. Bitirdik. İstanbul, o kadar haksız bir döneme maruz kaldı ki, o kadar ihmallerle uğraştı ki, gereksiz yere İstanbul'a yakışmayan, İstanbul'un bu güzel semtine yakışmayan görüntüleri yaşadı. Ama biz, bu görüntülerin tamamını, İstanbul'un gündeminden çıkarttık. İstanbul'un Boğazı’na, kurban bayramında kan akıyordu. Başka bir yerden lağım akıyordu. Bu kardeşiniz, ekibiyle beraber o bahsedilen kan görüntülerinin tek bir damlasını Boğaz’a ulaştıracak ortamı bırakmadı. Hepsini temizledi. Altyapıyı tamamladı. Sadece 5 yılda. Sarıyer'den Fatih'e, Kadıköy'den Beykoz'a kadar. Dolayısıyla yapılabiliyor muymuş? Yapılıyormuş. Yeter ki işinize kendinize adayın.”

Ekrem İmamoğlu: 'Çalmıyor ama Çalışıyor'un yerini 'Hem çalmıyor hem Çalışıyor kardeşim' aldı - Sayfa 4

“5 YILDIR MİLLETİN HAKKINI YEMEDİM, YEDİRMEDİM”

“Hatırlarsanız 2019 seçiminde, son mitingi burada yapmıştık. 2019 seçiminden sonra, biliyorsunuz seçimimiz iptal oldu. Ve o gün burada söylediklerim var. ‘Sevgi kazanacak’ demişim. Hatta ben o zaman, ‘sevgi kazanacak’ dediğimde, bana ‘sevgi pıtırcığı’ diye bir kelimeler kullanmışlardı. Sanki kötü bir şeymiş gibi. Şimdi şu mini minnacık kızımın sevgi pıtırcığı olsam daha ne isterim? Bu güzel şehrin çocuklarının sevgi pıtırcığı olsam, bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Ne demişim? ‘İstanbul hepimizin olacak’ demişim. Oldu mu? Oldu. ‘Bir avuç insanın olmayacak’ demiştim. Oldu mu? Oldu. ‘Bu şehrin geleceği için, çocuklar içini çok çalışacağız’ demiştim. Oldu mu? Oldu. ‘Önceliğim adalet olacak’ demiştim. Başarabildik mi? Başardık. ‘16 milyonla, ‘bu şehir senin şehrin’ diyerek biz yöneteceğiz. Hep birlikte yöneteceğiz’ demiştim. Başardık mı? Başardık. Sizleri hayal kırıklığına uğratmamak, sizleri mutlu etmek, sizleri huzurlu kılmak adına çok çalıştım. 5 yıldır milletin hakkını yemedim, yedirmedim. 5 yıldır milletin parasını millete dağıtmakta özenli davrandım. 5 yılın özeti bu.”