Anasayfa /  Eğitim

EKPSS tercih sonuçları açıklandı - EKPSS SORGULAMA İÇİN TIKLA

Milyonlarca engelli memur adayının sabırsızlıkla beklediği EKPSS tercih sonuçları ve taban puanları açıklandı. İşte ÖSYM tarafından gerçekleştirilen EKPSS tercih sonuçları sorgulama sayfası.

Abone ol
Abone ol 09 Ocak 2020 17:13

Milyonlarca engelli memur adayının sabırsızlıkla beklediği EKPSS tercih sonuçları ve taban puanları açıklandı. İşte ÖSYM tarafından gerçekleştirilen EKPSS tercih sonuçları sorgulama sayfası.

ÖSYM Başkanlığı, 19-23 Aralık 2019 tarihleri arasında yayımlanan 2019-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunda belirtilen kurallara göre Kılavuzda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi kadrolarına, engelli memur yerleştirme işlemleri tamamlandığını duyurdu.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI (YERLEŞTİRME SONUÇLARI) İÇİN TIKLAYIN

EKPSS Nedir? 

“Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi aşamalarından oluşan sınav sistemidir. 

Yıllarca engellilerin kamuya alımlarında merkezi sistem sınavı olmadığından her kurum kendi ihtiyacını kendi belirliyor, sınavını ise kendi yapıyordu. Bu durum engellilerin ciddi anlamda sıkıntı yaşamasına sebep oluyordu. Çünkü kurumların engelli alımları ile ilgili başvuruları ve sınavları her zaman farklı İl’lerde olduğundan engelliler maddi anlamda zorlanmakta ve gidiş gelişlerde sorunlar yaşamaktaydı. Engelli olmanın ve engelli olarak işe girmenin (tabiri uygunsa) işkence olduğu dönemlerdi. 

Engelli memur alımları hakkında ilk olarak merkezi sınav 2012 yılında Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) adıyla engelli memur adaylarına yönelik yapıldı. Sınavın adı 2014 yılında değişerek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) olarak gerçekleştirildi.

Yorumlar