Anasayfa /  Eğitim

EKPSS Nedir? 2017 EKPSS 2. yerleştirmeleri ne zaman?

EKPSS nedir? Kimler EKPSS sınavına girebilir? EKPSS 2017 yılı 2. Yerleştirme tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? 2017 EKPSS 2. Yerleştirme Tercihleri ÖSYM tarafından ne zaman alınacak?

Abone ol
Abone ol 06 Haziran 2017 12:00

EKPSS, Engelli Kamu Personelinin Seçme Sınavıdır. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli bireylerin engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılan ve sonuçları Devlet memurluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınav demektir.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ilk olarak 2012 yılında ÖMSS olarak Özürlü Memur Seçme Sınavı olarak başladı.  2014 yılında Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak adı değiştirildi. Ülkemizde engelli istihdamına ilişkin ciddi adımlar atılmaktadır.

Kamuda Devlet Personel Başkanlığına verilen kadroların yüzde üçünün engelli olması zorunluluğu bulunmaktadır.Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile Engelli bireylerin Devlet memuru olabilmesi için; Doğuştan veya sonradan bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk ve üzerinde ayrıca çalışabilir durumda olduğunu belirten sağlık kurulu tarafından onaylı sağlık raporu olması şartı vardır.

En az yüzde 40 ve üzerinde engelli raporu ve çalışabilir engelli olması gerekmektedir.EKPSS başvuru yapmak isteyen engelli bireylerin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden alınan başvuru formunu ÖSYM başvuru merkezi sistemine girilmesi gerekmektedir.

2017 EKPSS 2. Yerleştirme Tercih Kılavuzu 19 Haziran 2017 tarihinde ÖSYM Başkanlığına gönderilecek ve 2017 EKPSS 2. Yerleştirme Tercihleri 12 ve 21 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca alınacaktır. 


Yorumlar