Anasayfa /  Foto Galeri

Ehliyet yenileme ücreti belli oldu!

Milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiren haber İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden geldi. Genel Müdürlük yaptığı açıklamada eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme ücretinin belirlendiğini açıkladı. Peki, ehliyet yenileme işlemi 2022 nasıl yapılır? İşte ehliyet yenilemek için gerekli evraklar ve ücreti ile ilgili detaylar...

Ehliyet yenileme ücreti belli oldu! - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamaya göre, eski sürücü belgelerinin değiştirilme süresi 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Ehliyet yenileme ücreti belli oldu! - Sayfa 2

Yapılan açıklamada, Ehliyet değiştirme ücretinin ise 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf hizmet bedeli olmak üzere 15 TL olarak güncel tarifeyle aynı şekilde devam edeceği belirtildi.

Ehliyet yenileme ücreti belli oldu! - Sayfa 3

Öte yandan Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin (ehliyet) değiştirilme süresinin 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzaltıldığını duyurdu. Randevu almakta zorlanan vatandaşların ise ehliyetlerini yenilemeleri için 2 yılları daha bulunuyor.

Ehliyet yenileme ücreti belli oldu! - Sayfa 4

SÜRÜCÜ BELGESİ DEĞİŞİM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yeni tip sürücü belgesi için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alınabilecek. Ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacak. Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleridir. Başvuruları arzu ettiğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapabilirsiniz. Müracaat sonrası İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce basılan sürücü belgeleri, PTT'ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırılıyor.