Anasayfa /  Güncel

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yılın üçüncü ehliyet sınavı geride bıraktığımız hafta sonu gerçekleşti. 4 Ağustos tarihli ehliyet sınavı soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ise 7 Ağustos Salı günü MEB'e bağlı olan http://odsgm.meb.gov.tr/ adresi üzerinden erişime açıldı. MEB, 'ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna ise 2018 iş takvimiyle yanıt verdi. İşte, ehliyet sınav sonuç tarihine ilişkin bilgiler.

Abone ol
Abone ol 11 Ağustos 2018 01:17

Geride bıraktığımız hafta sonu gerçekleştirilen Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı'nın soru ve cevap anahtarları dün yayımlandı. K, L, M, N kitapçığı soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Soru- cevap duyurusu ardından gözler ehliyet sınavı sonuç tarihine çevrildi. Yılda 5 kez yapılan ehliyet sınavlarının üçüncüsü 4 Ağustos’ta gerçekleşmişti. Sınavda baraj puanını almayı başaran sürücü adayları bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Peki, ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?



Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2018 sınav takvimine göre ehliyet sınav sonuçları ise 16 Ağustos 2018 Perşembe günü açıklanacak.

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN



DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?



Direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra 70 puan barajını geçen adaylar arasında yapılacak. Direksiyon sınavlarının tarihi ise sürücü kurslarına göre farlılık gösterebiliyor.



2018 EHLİYET SINAVI TARİHLERİ



2018/MTSKS-3 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 04 AĞUSTOS 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS-4 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 20 EKİM 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS-5 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı e-sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 günü yapılacaktır.



SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?



Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Diğer sınavlarda olduğu gibi adayların vereceği dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmez. Sınava geçmiş yıllarda çıkan sorulara bakılarak çalışma yapılabilir. Sınavda başarılı olanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında da en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılırlar ve stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.


Yorumlar