Anasayfa /  Yaşam

Ege'de deprem! 6,3 Şiddetindeki depremden ilk görüntüler-İzle

Kandilli Rasathanesi, Ege Denizi'nde TSİ 15:28'de 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 12 Haziran 2017 16:44

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi ise merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesinin 22,98 kilometre açığı olan 6.2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini bildirdi.

Amerika Jeoloji Araştırmaları Kurumu, depremin 6.3 büyüklüğünde gerçekleştiğini, merkez üssünün ise Midilli Adası'nın güneyi olduğunu açıkladı.



Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, (EMSC)- depremin merkez üssünün İzmir'in 84 kilometre kuzeybatısı olduğunu duyurdu.

Depremin İzmir, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Manisa, Aydın'da hissedildiği bildiriliyor.

Ege kıyısındaki bazı yerleşim yerlerinde yurttaşlar, depremin ardından kapalı alanlardan sokağa çıktı.



Doğan Haber Ajansı, depremin merkez üssünün yakın olduğu Ege'deki yerleşim birimlerinin İzmir'in Karaburun, Dikili ve Aliağa ilçeleri olduğunu bildirdi.

Depremden ilk görüntüler








Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener: Depremin artçılarını göreceğiz



Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, depremin Midilli Adası'nın güneyinde Karaburun açıklarında gerçekleştiğini belirtti.

Özener şunları ekledi: "Üzülerek söyleyeceğim ama bu depremin artçılarını da göreceğiz. Beş, beş buçuğa ulaşan artçılar göreceğiz".

AFAD'ın verilerine göre saat 15.31'de 4.9, saat 15.35'te 3.4, saat 15.47'de 4.5 büyüklüklerinde artçı sarsıntılar meydana geldiğini belirtti.

Yerel yetkililer, ilk gelen henüz can veya mal kaybı bilgisinin bulunmadığını belirtiliyor.



İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kendilerine ulaşan bir hasar bilgisi olmadığını söyledi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da, 'şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun, can ve mal kaybının olmadığını'belirtti.



CNN Türk televizyonuna konuşan Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel, kendilerine ulaşan can ve mal kaybı bilgisinin olmadığını söyledi.


Yorumlar