Anasayfa /  Sağlık

Ebola'nın nasıl bulaştığı bulundu

Ebola'nın nasıl bulaştığı bulundu

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2016 11:54

inhua ajansnn haberine göre, Çin Bilim Akademisi ile Hastalk Kontrol ve Önleme Merkezi'nde aratrma görevlisi olan Gao Fu, Ebola'nn, yaam döngüsünü balatmak için konak hücreler kullandn, grip virüsü ve AIDS'e yol açan HIV ile benzerlik gösterdiini söyledi.

Gao, konak hücreleri kullanan virüslerin dört ekilde hücrelere nüfuz ettiini belirterek, "Bizler, Ebola ile konak hücreler arasndaki füzyon srasnda Ebola virüsünün, bunlardan farkl bir yöntem izlediini kefettik" dedi.

Aratrmann ayrntlarnn "Cell" dergisinde yaymland belirtilirken, Gao Fu, aratrmaclarn, keiflerinden yola çkarak Ebola virüsünün vücuda girmesini önleyen, küçük moleküller ya da polipeptitler gelitirebileceini vurgulad.

ABD'de bilim adamlar, geçen mays aynda Ebola virüsünün yaylmasn kolaylatran, Niemann-Pick C1 (NPC1) adl bir protein bulmutu. Virüsün bu proteine tutunmadan organizmay etkileyemediini ifade eden bilim adamlar, bir sonraki admda NPC1 proteinini hedef alacak bir anti-virüs gelitirmek amacyla klinik aratrmalarn yaplacan ifade etmiti.

Dünya Salk Örgütü'ne göre, Bat Afrika'da 2014 ylnda patlak veren Ebola salgnnda bugüne kadar yaklak 11 bin kii hayatn kaybetti.

Yorumlar