Anasayfa /  Eğitim

EBA Eğitim Seti

EBA eğitim seti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA üzerinden sunulan eğitsel araçların bütününe verilen isimdir. Bu eğitim araçları öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak aracı ile oluşturulmuştur.

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2016 07:36

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı EBA sistemini öğrencilerin faydalanabilmesi için erişime açmış ve bu faydalanmanın asıl olarak okul hayatlarına yönelik olmasını sağlamıştır. Bilindiği gibi öğrencilerin okul müfredatlarını kapsayan bu sistem yaptığı bütün çalışmaları öğrencilerin günlük olarak okul eğitimlerine göre yapmaktadır. Bu sebepten dolayı sistem içerisinde ders anlatımlarına ek olarak kullanılabilecek olan araçları olan EBA eğitim seti öğrenciler için büyük önem arz etmektedir.

EBA eğitim seti 7 kısımdan oluşmaktadır. Bunlar;




Haber modülü


Video modülü


Görsel modül


Ses modülü


Kitap modülü


Dergi modülü


Doküman modülü




Haber modülü

Bu EBA eğitim seti parçası öğrenciler için hazırlanmış olan bir haber sayfasıdır. Bu sayfa ile öğrenciler haberleri takip edebilir ve bu haberler sayesinde günlük olarak gündem takibi yapabilmektedirler. Burada yayınlanan haberler öğrenciler için önemli olan eğitim haberlerin yanı sıra birçok haberi barındırmaktadır. Genel olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış olan eğitim çalışmaları yayınlanmaktadır.

Video modülü

Bu EBA eğitim seti parçası öğrencilere videolar sunarak öğrencilerin olayları daha iyi kavrayabilmesini sağlamaktadır. EBA video modülü okul eğitimi için kullanılabilecek çok çeşit videoları yayınlamaktadır. Bunlar eğitsel amaçların yanı sıra diğer başka konularda da olabilmektedir.

Görsel modül

Bu modül genel olarak sistem içerisinde gösterimlerin görsel olarak yapılmasıdır. Buradaki amaç anlaşılması güç konuları görselleştirerek anlaşılır hale getirmektir. Böylece öğrenciler sistem içerisinde karşılaştıkları her şeyi rahatlıkla aşabilmektedir.

Ses modülü

Bu modül öğrencilere işitsel olarak çoğu şeyi sunmaktadır. Genel anlamda konu anlatımları bu yolla yapılsa da eğitsel şarkılar içinde bu modül kullanılabilmektedir. Bu EBA eğitim seti parçasının amacı öğrencilerin daha iyi anlamasını sağlamaktır.

Kitap modülü

Bu modül öğrencilere okuyabilecekleri sanal kitaplar sunmaktadır. Bu EBA eğitim seti parçasının bünyesinde birçok çeşit kitap bulunmakta ve her bir kitap öğrencilerin bilgi birikimlerini bir üste seviye çıkarabilmektedir.

Dergi modülü

Bu modül ile öğrenciler düzenli olarak sunulmuş olan dergileri takip edebilmektedir. Bu dergilerin okunması keyifli olduğu gibi öğrencileri aynı zamanda eğitmektedir. Bu dergiler özenle Milli Eğitim Bakanlığının uzman öğretmenleri tarafından seçilmektedir.

Doküman modülü

Bu doküman modülü öğrencilere okuyabilecekleri dokümanlar sunmaktadır. Bu dokümanlar genel olarak konu anlatımlarına ek kaynak olarak olmaktadır. Bunlara ek olarak öğrencileri ilgilendiren veya müfredat dışı konularda öğrencilere bilgi katkısında bulunan dokümanlardır.




Yorumlar