Anasayfa /  Foto Galeri

Dünyanın en tehlikeli yolları arasında olan Derebaşı Virajları’nın yolu ulaşıma açılacak mı?

Trabzon-Bayburt arasındaki Soğanlı Dağları'nın yamaçlarında yer alan ve dünyanın en tehlikeli yolları arasında gösterilen Derebaşı Virajları yaklaşık bir yıldır yaşanan kaya düşmesi ve heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Dünyanın en tehlikeli yolları arasında olan  Derebaşı Virajları’nın yolu ulaşıma açılacak mı? - Sayfa 1

1916-1918 yıllarında Ruslar tarafından yöre insanına kazma kürekle Trabzon ile Bayburt'u birbirine bağlamak için yaptırılan D-915 karayolunda yaklaşık bir yıl önce meydana gelen heyelan sonucu tonlarca ağırlığındaki kaya parçaları yola düştü.

Dünyanın en tehlikeli yolları arasında olan  Derebaşı Virajları’nın yolu ulaşıma açılacak mı? - Sayfa 2

Yol yaşanan kaya düşmesi ve heyelanın ardından ulaşıma kapanırken, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri yolu ulaşıma açmak için inceleme başlattı.

Yolun genişliğinin iş makinelerinin çalışmasına tehlike oluşturması nedeniyle uzman dağcıların incelemesinin ardından çalışma başlatılacağı öğrenildi.

Dünyanın en tehlikeli yolları arasında olan  Derebaşı Virajları’nın yolu ulaşıma açılacak mı? - Sayfa 3

Dünya genelindeki tehlikeli ve zorlu yolların tanıtımını yapan bir site tarafından 4 yıl önce "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı Virajları güzergahı ile görenlere korku dolu anlar yaşatıyor.

Dünyanın en tehlikeli yolları arasında olan  Derebaşı Virajları’nın yolu ulaşıma açılacak mı? - Sayfa 4

1916-1918 yıllarında el işçiliğiyle Trabzon ile Bayburt'u birbirine bağlamak için inşa edilen, sarp kayalıkları ve 13 keskin virajıyla dünyanın en tehlikeli yolu olan Derebaşı Virajları son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.