Anasayfa /  Kültür sanat

Dr. Aviva Romm'den Hormonal Zekâ kitabı: Hormonlara bağlı sorunlar yaşayan kadınalar için

Hormonlara bağlı sorunlar yaşayan milyonlarca kadından biri misiniz? Gelin, Yale Üniversitesi'nden kadın sağlığı uzmanı Dr. Aviva Romm hem hormonal hem de jinekolojik sağlığa kavuşmanız için 6 haftalık bir programla size rehberlik etsin.

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2024 19:14

Yale Üniversitesi'nden Dr. Aviva Romm'den Hormonal Zekâ kitab!

Hormonlara bağlı sorunlar yaşayan milyonlarca kadından biri misiniz? Gelin, Yale Üniversitesi'nden kadın sağlığı uzmanı Dr. Aviva Romm hem hormonal hem de jinekolojik sağlığa kavuşmanız için 6 haftalık bir programla size rehberlik etsin.

Kadınların yaşamları boyunca çeşitli hormonal değişiklikler yaşamaları doğaldır ancak pek çok kadın hormonlardan kaynaklanan regl düzensizlikleri, şiddetli ağrı, PKOS, endometriozis, doğurganlık problemleri, uyku sorunları, akne, şişkinlik, sıcak basması gibi dertlerle mücadele ederken aradıkları cevapları bulamaz. Sorularının karşılığında hayat kalitesini artıracak öneriler sunulmasından ziyade, zaten bildikleri o gerçek "tespit" edilip geçilir: "Hormonlardandır."
 
Bu lafı duyduğumuz anda ne anlama geldiğini biliriz.
 
Oysa bozuk değilsiniz. Kadın olmak, bir "teşhis" değil!
  
Diyet ve yaşam tarzını değiştiren bütünsel bir yaklaşımı temel alan Hormonal Zekâ, hangi yiyecekleri tüketmeniz, çevresel hormon bozucuları nasıl teşhis edeceğiniz, vücudunuzun doğal detoks sistemlerini nasıl devreye sokacağınız gibi birçok konuda tavsiyeler sunarak sadece semptomları gidermenin ötesine geçiyor ve kadın sağlığını etkileyen daha derin faktörleri gözler önüne seriyor.
 
Dr. Aviva Romm, sizi vücudunuz ve hormonlarınızla yepyeni bir ilişki kurmaya, nihayet rahat bir nefes almaya ve teşhislerin kaderiniz olmadığını anlayacağınız bir yolculuğa davet ediyor.

Kitap Adı: Hormonal Zekâ
Yazar: Aviva Romm
Çeviri: Hilal Dikmen
Yayınevi: Mundi
Sayfa Sayısı: 576
Fiyatı: 305,00 TL

DR. AVIVA ROMM

 Yale'de eğitim görmüş, bütünleyici kadın sağlığı ve obstetri uzmanı bir aile hekimi ve aynı zamanda ebedir. Yale Bütünleyici Tıp Programı kurucu üyesi, Center for Mind-Body Medicine'da öğretim üyesi ve Botanical Medicine for Women's Health (Kadın Sağlığı İçin Bitkisel Tedavi) dahil olmak üzere çok sayıda kitabın yazarı olan Dr. Romm, New York ve Massachusetts'te hekimlik mesleğini icra ediyor, uluslararası konferanslarda konuşmalar yapıyor ve kadın sağlığı konusunda çevrimiçi kurslar veriyor.
 
HİLAL DİKMEN

1990'da Ankara'da doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat ile Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Koç Üniversitesi Karşılaştırmalı Tarih ve Toplum Çalışmaları bölümünde tamamladı. Türkiye'de ve dünyada kadın hareketine ve güncel kadın sorunlarına odaklanan Mor Çizgi adında bir podcast programı var. Taşların Seçimi (Doğan Egmont, 2006) isimli bir romanı bulunan Hilal Dikmen'in Türkçeleştirdiği kurgu ve kurgudışı eserler arasında Mağara Ressamları (Redingot, 2017), Minik (İthaki, 2021), Bin Gemi (Epsilon, 2022), Gönüllü Çocuksuzluk (İletişim, 2023) ve Pandora'nın Küpü (İthaki, 2023) bulunuyor.

Yorumlar