Anasayfa /  Ekonomi

Dolar yeni haftaya nasıl başladı? 2 Temmuz Pazartesi Dolar ve Euro fiyatları...

Seçim belirsizliğinin bitmesinin ardından TL geçen hafta pozitif ayrıştı. Dolar/TL ise bugün 4,63 seviyelerinde işlem görmeye başladı.

Abone ol
Abone ol 02 Temmuz 2018 08:57

Seçim belirsizliğinin bitmesinin ardından TL geçen hafta pozitif ayrıştı. Dolar/TL ise bugün 4,63 seviyelerinde işlem görmeye başladı.

Dolar/TL ne kadar oldu?

Dolar güne 4,6322- 4.6338 seviyelerinde euro ise 5.3952- 5.3960 seviyelerinde başladı.

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya Özer, dolar/TL’nin haftanın genelinde 4.60-4.65 bandında kaldığını ama aşağı eğilimin daha net görüldüğünü söyleyerek, “Ama haftaya önemli gelişmeler olacak olması nedeniyle 4.60’ın altında kalıcı olup olmayacağını izleyeceğiz. Haftanın son günü 5 yıllık CDS’lerin de 300 seviyesinin altına geriledi bu sabah” dedi ve şöyle devam etti:

“Türkiye’deki göstergelerde bir yumuşama olsa da ana hikayede bir değişiklik yok. Halen ekonomik kadronun ve ekonomi politikalarının nasıl şekilleneceği ve yatırımcılarda güvenin ne kadar sağlanıp sağlanamayacağı soru işareti.

Gelecek hafta Salı günü enflasyon var, siyasi cephede ise 5 Temmuz ve 8 Temmuz önemli tarihler. Yurtiçinde risk ortamının nasıl değişeceğini izlemek önemli olacak” dedi.

Tüketici Fiyatları Endeksi’nde (TÜFE) Haziran ayında gıda fiyatları ana belirleyici olmak üzere ulaştırma ve otel fiyatları kalemleri öncülüğünde yüzde 1.4 artış bekleniyor.


Etiketler 1 dolar kaç tl
Yorumlar