Anasayfa /  Foto Galeri

Dolar kuru bundan sonra ne olur? Erdoğan konuştu, dolar 13'e düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomik tedbirler ile döviz resmen çakıldı. Dolar 14 liranın altına euro da 17 liranın altına geriledi. Peki dolar ve euro kuru bundan sonra ne olacak? Ekonomistler Erdoğan'ın yeni açıkladığı ekonomik tedbirlerle ilgili ilk değerlendirmeyi yaptı ve bu tedbirlerin işe yarayıp yaramayacağı konusunda yorumlarda bulundu. İşte ekonomistlerin dolar ve euro ile ilgili gelecek öngörüleri.

Dolar kuru bundan sonra ne olur? Erdoğan konuştu, dolar 13'e düştü - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün kabine Toplantısı sonrasında yüksek kur ve yüksek enflasyona karşı çok önemli açıklamalar yaptı ve kabineni aldığı yeni ekonomik tedbirleri açıkladı. Alınan bu tedbirler sonucu dolar ve euroda rekor düşüşler geldi. Peki yeni alınan bu ekonomik kararlar ekonomiye can simidi olacak mı? Uzmanlar bu konuda ne diyor? İşte alınan kararlar sonrası ekonomistlerin ilk değerlendirmeleri.

Dolar kuru bundan sonra ne olur? Erdoğan konuştu, dolar 13'e düştü - Sayfa 2

Uğur Gürses: TL'den kaçmayın diye size dövize endeksli enstrüman sunuyoruz" diyen krizi çözebilir mi, derinleştirir mi?

Dolar kuru bundan sonra ne olur? Erdoğan konuştu, dolar 13'e düştü - Sayfa 3

Emin Çapa: CB Erdoğan şu anda sonsuz/belirsiz faiz kapısını açtı. Yani 3-5 puan faiz artırmamak için, 10-15-20 kaç olduğu bilinmeyen belirsiz bir risk halkın üzerine yükleniyor. CB Erdoğan, daha önce görmediğimiz bir şey yaparak, TL mevduatlar bile dolarize ediyor. Faiz artışı yapmıyormuş gibi yapıp, ne kadar olduğunu kimsenin bilmediği rekor bir faiz artışı yapıldı. Üstelik bunun bütün yükü de, devletin/halkın sırtına yıkılacak.

Dolar kuru bundan sonra ne olur? Erdoğan konuştu, dolar 13'e düştü - Sayfa 4

Yalçın Karatepe: Fazla heyecanlanmayın. Geçmişe dönük bir şey yok. Bundan sonra dövize endeksli bono satacaklar. Aslında bu örtük faiz artışıdır. Olay bu.