Anasayfa /  Ekonomi

Dolar ve Euro'da tarihi zirve! Dolar kuru bugün ne kadar? 21 Eylül 2020 dolar - euro fiyatları

21 Eylül Cuma günü dolar kaç TL oldu? Merkez bankası 1 dolar kaç TL? Dolar kurunda son durum, döviz ve piyasalardan son dakika gelişmeleri... Döviz piyasası ne durumda? TL kaç dolar? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum nedir? İşte 21 Eylül dolar alış satış fiyatları

Abone ol
Abone ol 21 Eylül 2020 07:35

21 Eylül Cuma günü dolar kaç TL oldu? Merkez bankası 1 dolar kaç TL? Dolar kurunda son durum, döviz ve piyasalardan son dakika gelişmeleri... Döviz piyasası ne durumda? TL kaç dolar? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum nedir? İşte 21 Eylül dolar alış satış fiyatları

Dolar/TL yeni haftaya hızlı başladı. Kur 7.5985 ile rekor kırarken, euro 9 TL'nin üzerine çıktı. Piyasada haftanın en önemli verisi Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararı olacak. Öte yandan Yunanistan ve Avrupa Birliği ile yaşanan Akdeniz'deki gerilim de yakından izleniyor.

Salgında artan vakalar piyasaların moralini bozsa da aşı çalışmaları yakından izlenmeye devam ediyor. Yurt içinde ise perşembe günü açıklanacak olan faiz kararı öncesinde döviz kurları rekor seviyelerinin hemen altında bir başlangıç yaptı.


Bu hafta gözler 24 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası, PPK toplantısına çevrilmiş durumda. 

Beklenti anketlerine göre TCMB'nin 8.25 puandaki gösterge faizi olan haftalık repo faizini değiştirmesi beklenmiyor, Goldman Sachs ise faiz koridorunun değiştirilerek dolaylı bir artırım yapılabileceği görüşünde.


Yeni haftanın ilk işlem gününde dolar/TL, 7,57'den; euro/TL 8,98 seviyelerinde seyrediyor.

 

Yorumlar