Anasayfa /  Foto Galeri

Dolar 24 lira, Euro 25 lira oldu! Google kafa karıştırdı!

Google daha öncede aynı şekilde aynı rakamları göstermiş ve gündem olmuştu. 29 Ekim'de dolar kurunu 24 lira gösteren Google, bugün yine dolar ve euro kuruyla kullanıcılarını şaşırttı. Akşam saatlerinde dolar ve euronun ne kadar olduğunu Google'da sorgulatan kullanıcılar gördükleri rakamın sebebini merak etti. Dolar 24 lira, Euro 25 lira oldu mu diye merak ettiller.

Dolar 24 lira, Euro 25 lira oldu! Google kafa karıştırdı! - Sayfa 1

Soniki yıl içinde 3 bin TL den 28 bin TL'ye kadar artışı nedeniyle Google'da en çok aratılan soruların başında dolar ve euro kuru yer alıyor. Sürekli değişkenlik gösteren kur fiyatlarını Google'dan öğrenmek isteyen kullanıcılar ise bir kez daha şaşkınlığa uğradı.

Dolar 24 lira, Euro 25 lira oldu! Google kafa karıştırdı! - Sayfa 2

DOLAR 24, EURO 25 LİRA
5 Kasım Pazar günü itibarıyla Google'dan doların ne kadar olduğunu öğrenmek isteyen vatandaşlar 24,14 lira sonucuyla karşılaştı. "Euro ne kadar" yazıldığında ise çıkan sonuç benzer bir şekilde 25,91 karşılığını gördü.

Dolar 24 lira, Euro 25 lira oldu! Google kafa karıştırdı! - Sayfa 3

AN İTİBARIYLA DOLAR/EURO NE KADAR?
5 Kasım Pazar itibarıyla dolar 28,38 değerinde olurken Euro ise 30,48 bandından seyrediyor. Google'ın ise döviz kurlarını neden 4-5 lira aşağıda gösterdiği bilinmiyor.

Dolar 24 lira, Euro 25 lira oldu! Google kafa karıştırdı! - Sayfa 4

29 Ekim'de de benzer bir hata yapan Google konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştı. Sistemsel bir hata olduğu düşünülen olay ise sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.