Anasayfa /  Foto Galeri

Doğuda karakış Bodrum'da yaz yaşanıyor! Yurdun birçok ilinde kar etkili oldu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Kars, Ağrı, Ardahan, Muş, Bayburt, Sivas ile Adıyaman'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Bodrum'da ise vatandaşlar denize girip, güneşli havanın tadını çıkardı.

Doğuda karakış Bodrum'da yaz yaşanıyor! Yurdun birçok ilinde kar etkili oldu! - Sayfa 1

Doğuda karakış Bodrum'da yaz yaşanıyor! Yurdun birçok ilinde kar etkili oldu!

Doğuda karakış Bodrum'da yaz yaşanıyor! Yurdun birçok ilinde kar etkili oldu! - Sayfa 2

Kars'ta kar yağışı öğleden sonra kent merkezini beyaza bürüdü. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ile sürücüler zor anlar yaşadı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ile jandarma ve polis ekipleri, sürücüleri akşam saatlerinde oluşabilecek don olayına karşı uyardı. Ardahan'da ise yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Yüksek rakımlı dağların zirvesi karla kaplandı. Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde de karla karışık yağmur, kar yağışına dönüştü. Araçların ve yolların karla kaplandığı ilçede, ekipler ulaşımda aksaklıkların yaşanmaması için çalışma başlattı. Sivas'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Doğuda karakış Bodrum'da yaz yaşanıyor! Yurdun birçok ilinde kar etkili oldu! - Sayfa 3

Yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı

Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolu olarak bilinen Suşehri-Sivas kara yolunun 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'nde etkisini gösteren kar yağışı sonrasında, yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı.

Yağış nedeniyle bölgede bulunan kara yolları ekipleri, kar temizleme çalışması yaptı.

Geminbeli Geçidi'ni kullanan sürücülerden Erdem Kılıç, kar yağışının bu yıl geç geldiğini ifade ederek, önceki yıllarda bu mevsimde bölgede yoğun kar olduğunu söyledi.

Doğuda karakış Bodrum'da yaz yaşanıyor! Yurdun birçok ilinde kar etkili oldu! - Sayfa 4

Geminbeli Geçidi'nde yaz ve kış mevsiminin ayrı bir güzelliğinin olduğunu aktaran Kılıç, "Doğal güzellikleriyle çevrili zirvede kar yağışı altında bu güzel anı ölümsüzleştiriyoruz." dedi.

Mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı

Muş’ta yoğun kar ve tipi nedeniyle 3 saat mahsur kalan 10 kişi, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Muş’ta 9 köy ve 22 mezranın ulaşımının sağlandığı Üçevler grup köy yolunun Çavuştepe mevkiinde aniden bastıran kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle 10 kişi köy minibüsünde mahsur kaldı. Kar kalınlığının yer yer 20-25 santimetreye ulaştığı yolda, Ağıllı köyüne gitmekte olan köy minibüsü kar ve tipi nedeniyle ilerleyemedi. Yolda mahsur kalan vatandaşlar, jandarmadan yardım istedi. Jandarmanın, durumu Muş İl Özel İdaresine bildirmesi üzerine bölgeye gelen ekipler, ilerlemekte güçlük çektikleri noktada iş makinesine zincir takmak zorunda kaldı. 3 saat mahsur kalan vatandaşlara ulaşan ekipler, köy minibüsünü bulunduğu yerden çıkardı. Karla kaplı yolu açan ekipler, vatandaşları köylerine zorlukla ulaştırdı.