Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Diyanet İşleri Başkanlığı: KPSS’den En Az 60 Puan İle 76 Kamu Personel Alımı Gerçekleştirecek

Diyanet 60 KPSS puan ile 76 kamu personeli alımı ve memur alımı başvurularında sona gelindi. 

Abone ol
Abone ol 20 Ocak 2019 18:04

DİB başvuruları 22 Ocak 2019 son olarak ilan edilmişti. Alınacaklar Mimar, şehir plancısı, mühendis ve avukat olarak görevlendirilecektir. Başvuru yapacak adayların 2018 yılı KPSS 60 puana sahip olması gerekmektedir.

DİB (Diyanet İşleri Başkanlığı) 76 kamu personeli alımı ve memur alımı gerçekleştiriyor. Mimar alımına adayların Mimarlık lisans programından mezun olması gerekmektedir. 

Şehir bölge plancısı kamu personeli alımına Şehir ve Bölge Planlama lisans programından mezun olma şartı aranmaktadır. Kamu personeli alımı için 2018 yılı KPSS 60 puan sonuçları geçerlidir. 

Astronom alımı için Üniversitelerin Astronomi ve Uzay Bilimleri lisans düzeyinde eğitim şartı vardır.

Diyanet işleri Mühendis olarak alınacak devlet memuru alımı adayların İnşaat Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği lisans programlarından mezun olma şartı bulunmaktadır.

Başvuru yapacak adayların Başkanlığın internet adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurmaları ve il müftülüklerinden başvuru onay işlemi yaptırmaları gerekmektedir.

30 Kişi Avukat alımında adaylar 13 farklı şehirde istihdam edilecek olup başvuru kılavuzundan bakabilirsiniz. Hukuk Fakültesi mezunu adaylar başvuru yapabilecek olup 2018 yılı KPSSP3 60 puana sahip olmak gerekiyor. 

Başvuru yapacakların yukarıdaki internet adresi üzerinden başvuru yapmaları ve onay işlemini yaptırmaları gerekmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı 46 kamu personeli alımı kılavuzu tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı 30 Avukat alımı kılavuzu tıklayınız


Yorumlar