Anasayfa /  Güncel

Dikkatli Olun: 'Ceza dosyanızın son günüdür!' mesajı

Telefon dolandırıcıları, şimdi "Ceza dosyanızın son günüdür" şeklinde sahte SMS göndererek insanları dolandırmaya çalışıyor. Mağduriyet yaşayan çok sayıda kişi bulunuyor. Dolandırıcıların kurban avına çıkmak için kullandığı tuzak ve bu tuzaktan kurtulma yöntemleri hakkında bilgi veriliyor. Dikkatli olmak ve dolandırıcılara karşı önlem almak önemlidir.

Abone ol
Abone ol 05 Ağustos 2023 10:41

Konya'da yaşanan dolandırıcılık olayında, kasap A.K. isimli kişi, "Ceza dosyanızın son günüdür. Mağdur olmamanız için kontrol ediniz" şeklinde gelen sahte SMS'de yer alan linke tıklayarak dolandırılmaktan son anda kurtuldu. SMS'de görünen "Yasa dışı bahis oynama" suçundan hakkında 18 bin TL cezası olduğu iddia edilen mahkeme kararı belgesini gören A.K., avukatı tarafından uyarılınca dolandırıldığını anladı ve mesajı sildi.

A.K., avukatının uyarısı olmasaydı parayı ödeyebileceğini belirtti. Avukatlar, böyle dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların linke tıklamadan önce mutlaka avukatlarıyla iletişime geçmelerini tavsiye ediyor ve bu tür olaylara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar