Anasayfa /  Foto Galeri

Dikkat! Koronavirüs haritasında Mavi Bölge Uyarısı

Koronavirüs önlemleri kapsamında restoran ve kafelerin daha erken kapanması, fabrika ve işyerlerinde yeni çalışma düzenine geçilmesi planlanıyor. Öte yandan Prof. Dr. Kemalettin Aydın, kentlerin vaka yoğunluğunu gösteren uygulamada mavi bölgeyle ilgili bilgiler aktardı.

Dikkat! Koronavirüs haritasında Mavi Bölge Uyarısı - Sayfa 1

Bilim Kurulu başta olmak üzere günlük hayatla ilgili yapılan toplantılarda salgınla ilgili olarak, “Genel bir yasaklama yerine, bulaşma alanlarına yönelik kısıtlamaların” getirilmesi üzerinde duruldu.

Dikkat! Koronavirüs haritasında Mavi Bölge Uyarısı - Sayfa 2

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; Lokanta ve kafelerde gece 12.00’ye kadar olan sürenin daha da kısıtlanabileceği belirtildi. Bu karar bulaşın yoğun olduğu illerde uygulanacak.

İlk uygulama, İstanbul ve Marmara Bölgesi’yle, Ankara ve İzmir’de başlayacak.

Dikkat! Koronavirüs haritasında Mavi Bölge Uyarısı - Sayfa 3

KAPALI MEKAN KURALLARI

Toplu taşıma, fabrikalar, mağazalar için yeniden saat düzenlemesi yapılacak. Kapalı yerlere yönelik yeniden planlama yapılacak. Verilen bilgiye göre, aile içi bulaşlardaki artış devam ediyor. Bir aileden birden çok vaka çıkıyor.

Dikkat! Koronavirüs haritasında Mavi Bölge Uyarısı - Sayfa 4

Bulaşların yüzde 70’inin ev içi bulaşma olduğu belirtiliyor. Aile içi ve site içi toplanmalara yönelik denetim ve kısıtlamalar getirilecek.

Birçok yerde aile ziyaretleri il pandemi kurulları tarafından yasaklanırken, vatandaşların bilinçli davranması gerektiği ifade edildi.