Anasayfa /  Güncel

Devlet başkanlarına yönelik "Büyük Filistin Mitingi" için davetler gönderildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın İstanbul'da yapılacak olan Büyük Filistin Mitingi için, bölgedeki savaşlara tanıklık etmiş ülkelerin devlet başkanlarına özel davetler yolladı.

Abone ol
Abone ol 27 Ekim 2023 14:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın İstanbul'da yapılacak olan Büyük Filistin Mitingi için, bölgedeki savaşlara tanıklık etmiş ülkelerin devlet başkanlarına özel davetler yolladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sona erdirmek için uluslararası toplumu harekete geçirmeyi amaçladığı "Büyük Filistin Mitingi", yarın Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek. Etkinlik, saat 15.00'te başlayacak ve katılım rekorunun kırılması bekleniyor. Bölge liderlerinin de davet edildiği biliniyor.

SİSİ, KRAL ABDULLAH, SELMAN...

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, İsrail'in Filistin'deki şiddetine karşı güçlü bir duruş sergileme amacıyla AK Parti tarafından organize edilen mitinge Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yanı sıra Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Libya ve Lübnan'a devlet başkanları düzeyinde katılım daveti gönderildi.

Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcı ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da mitinge katılacak.

Yusuf İslam, Maher Zain ve Ömer Karaoğlu mitingde sahne alacak

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, miting programını duyurdu. Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek mitingde; dünyaca ünlü sanatçılar Yusuf İslam, Maher Zain ve Ömer Karaoğlu sahne alacak" ifadesi kullanıldı.

Sanatçıların yanı sıra STK temsilcileri, medya, sanat, spor, kültür ve iş dünyasından birçok etkili ismin davet edildiği mitinge yerel ve uluslararası medya kuruluşlarının da büyük ilgi gösterdiği belirtildi. Türkiye dışında ulusal ve uluslararası medya şirketlerinin etkinliği izlemek amacıyla akreditasyon işlemleri gerçekleştirdiği kaydedildi.

Yorumlar