Anasayfa /  Politika

Devlet Bahçeli'den yeni parti açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir basın açıklaması yayımladı. Bahçeli açıklamasında "Yeni parti arayışları siyasi ve toplumsal bir ihtiyaçtan ziyade Türkiye üzerinde komplo ve kurgu mucitlerinin ucuz siparişidir." ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2019 15:10

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"AĞIR BİR TAHRİK SÜRECİ GÜNCEL VE GÜNDEMDE"

Son yıllarda yaşadıklarımız ve bunların bizlere kazandırdığı tecrübeler, önümüze yeni dayatmaların, vahim planların konulacağına, vatan yaptığımız coğrafyada milli varlığımızı tehlikeye atacak mütecaviz gelişmelerin yaşanacağına kuvvetle işaret etmektedir.

Nitekim yüreğinde vatan sevgisi, gönlünde millet sevdası, kalbinin burçlarında ay yıldızlı al bayrak olan hiçbir aziz millet evladının sessiz kalamayacağı ağır bir tahrik süreci güncel ve gündemdedir. İç ve dış gelişmelerin seyrine dikkatle bakıldığında, Türk milletinin sabrı ve direncinin sınavdan ve sınamadan geçtiği açıklıkla görülebilecektir. 

Milletimizin sabır ve sinirlerini zorlayan, tahammül ve hazmetme kapasitesini test eden pek çok hadisenin birbirine eklemlenerek, birbirinden enerji alarak mesafe kaydettiği gayet açık ve anlaşılır netliktedir. Türkiye’nin karşısında inşa ve ihata edilmiş şer ve şiddet bloku hem kalabalık hem de karanlık mahiyettedir. İç siyasette artan tansiyonla birlikte uluslararası ilişkilerde yoğunlaşan gerilim ve yaptırım tehditleri ülkemizin içine alınmak istendiği kaotik yapıyı gözler önüne sermektedir.

"ART NİYETLİ SİYASET TEMSİLCİLER AĞIZ VE EMEL BİRLİĞİ İÇİNDEDİR"

Türkiye’nin yeni hükümet sistemiyle zincirlerini kırmak için doğrulması ve yükselişe geçmesi pek çok hasis, hain ve hasmane çevreyi ürkütmüş, doğal olarak karşı tavır almalarına yol açmıştır.

Karşımızda cereyan eden hadiselerin cesamet ve cüret düzeyi hakikaten de ibretlik seviyelere tırmanmıştır.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne açılan maksatlı ve mahsurlu cephe günbegün müflis ve münafık siyasi aktörlerin katılımıyla genişlemektedir.

Eski sisteme dönülmesini ve Cumhurbaşkanı’nın partisiyle bağının kesilmesini hedefleyen, takılmış plak gibi sürekli bunları vurgulayan siyasi partiler ve art niyetli siyaset temsilciler ağız ve emel birliği içindedir.

Milletimizin hiçbir derdiyle dertlenmeyen, hiçbir vizyon pırıltısı ve umut ışığı veremeyen, ekonomik sorunlardan siyasal önerilere kadar yeni hiçbir şey söyleyemeyen odakların mezkur iki amaçta birleşmeleri son derece manidar ve marazidir. 

Türkiye’nin milli gerçeklerine, Türk milletinin gelecek ümitlerine tamamıyla uzak ve yabancı zihniyetler icazetli şekilde harekete geçmişler, geçmişleriyle de çelişip ters düşmüşlerdir.

Siyasetin defolu ve lekeli yüzleri, maskelenmiş kâbus senaryolarıyla bir kez daha sahneye çıkarak Türkiye’nin sırtına hançer sokmak amacıyla pozisyon almışlardır. Dünya yeniden kurulurken, haritalar yeni baştan çizilirken ülkemizin önünü kesmek, milli bekaya kast etmek için alenen devreye girenlerin ne oldukları, neye hizmet ettikleri, nereye ulaşmak istedikleri esasen bellidir.

Özelikle bilinmesini isterim ki, geçmişleri geleceklerine kefil olamayan siyasi garabetlerin Türkiye’nin geleceği için söz söylemeye ne hakları vardır ne de hadleri olacaktır.

"SİYASETTE BOŞLUK YOKTUR"

Girdikleri her kalıbın şeklini alan, her rüzgâra yelken açan, her karambole bel bağlayan, her belirsizlikten nema kapmaya çalışan stratejik çukurların gelecek iddiaları boş bir gaye, boşuna bir gayrettir.

 

Yorumlar