Anasayfa /  Politika /  Deva Partisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Helalinden kazanılmış 15 vekilimiz için kimseye borcumuz yok

DEVA Partisi'nin lideri Ali Babacan, düzenlediği basın açıklamasında, geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerde elde ettikleri başarılı sonuçları değerlendirdi. Babacan, partisinin seçim zaferini helalinden kazandıklarını ve kimseye borçlu olmadıklarını ifade etti.

Abone ol
Abone ol 26 Haziran 2023 15:12

DEVA Partisi lideri Ali Babacan bu gün dzenlediği bası toplantısında son seçim sonuçlarını değlerek “Bizim kimseye en ufak bir borcumuz yok. Bugün seçimi helalinden kazanmış, başı dik, alnı açık 15 milletvekilimiz var” ifadesini kullandı.

DEVA Partisi'nin seçimlere ittifaklar ve iş birliği modelleriyle katıldığını belirten Babacan, bu stratejinin önemini vurguladı. Partinin Meclis'te çoğunluğu sağlamak için ortak listelerle seçime girdiğini ve bu kararı vermenin zor olduğunu dile getirdi.

Babacan, "Türkiye'yi kaybetmeye tahammülümüz yok. Milletimizin menfaatini her zaman ön planda tuttuk. Milletimizin yüzde 48'inin desteğini aldık. Evet, seçimi kaybettik, ancak Türkiye'yi kaybetmek gibi bir lüksümüz yok" şeklinde konuştu.

DEVA Partisi'nin demokratik denetim görevini yerine getireceğini vurgulayan Babacan, parti olarak doğruyu söylemekten ve milletin hayrına olan her şeyi desteklemekten çekinmeyeceklerini belirtti. Ayrıca, parti olarak hukukun üstünlüğüne saygı göstermeyen iktidarla mücadele edeceklerini ifade etti.

Babacan, siyasi partilerle diyalog ve iş birliği zeminini sıcak ve güçlü tutacaklarını vurgulayarak, helalinden kazanmanın doğruyu söyleyerek kazanmak olduğunu dile getirdi.

Son olarak, Babacan, partisinin helalinden kazandığı 15 milletvekiliyle gurur duyduklarını ve seçim sonuçlarını değerlendirmek için gereken özeleştiriyi yapacaklarını belirtti.

Yorumlar