Anasayfa /  Politika /  Deva Partisi

DEVA Parti Milletvekili Cem Avşar: Bu çocuklar nasıl okuyacak?

DEVA Partili Milletvekili Cem Avşar, bir öğrencinin ortalama aylık maliyetinin analizini yaptı. Avşar Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a “Bu çocuklar nasıl okuyacak?” diye sordu.

Abone ol
Abone ol 23 Ağustos 2023 21:48

DEVA PARTI MILLETVEKILI CEM AVŞAR: BU ÇOCUKLAR NASIL OKUYACAK?

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, hayat pahalılığı nedeniyle temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanacak üniversite öğrencilerini Meclis gündemine taşıdı.

Avşar, verdiği soru önergesinde, bu yıl kayıt yaptıracaklar dahil yaklaşık 7,5 milyon üniversite öğrencisinin, barınmadan beslenmeye, giyimden ders araç gerekçelerine, kişisel bakımdan kişisel gelişimine kadar pek çok ihtiyacının, aylık 1250 TL olan KYK burs veya kredisi ile nasıl karşılanacağını sordu.

‘DEVLET YURTLARI, IHTIYACIN ONDA BIRINI KARŞILIYOR’

Devlet yurtlarının, ihtiyacın ancak onda birini karşıladığının altını çizen Avşar, kalan öğrencilerin nasıl barınacağını, dar gelirli ve asgari ücretli aile çocuklarına yönelik bir çözümün olup olmadığını sordu.

‘BIR ÖĞRENCININ MALIYETI 5642 TL’

Avşar, bir öğrenciye KYK yurdu ve kredi/burs çıkma şartı ile maliyet kalemlerini minimum tutarak yaptıkları hesaplamalarda maliyetin 5642 TL olduğunu ve asgari ücretin neredeyse yarısına denk masraflar nedeniyle ailelerin endişeli olduğunu ifade etti.

‘GEÇEN YIL 105 BIN 772 ÖĞRENCI KAYIT YAPTIRMADI’

Geçen yıl üniversite kazanmasına rağmen kayıt yaptıramayan 105 bin 772 öğrenci olduğuna dikkat çeken Avşar, bu yıl da kazandığı halde kayıt yaptıramayacak öğrenciler için de herhangi bir tedbir alınıp alınmadığını sordu.

Yorumlar