Anasayfa /  Foto Galeri

Deniz salyaları çevre sakinlerinin kabusu oldu - İZLE

Marmara denizini saran deniz salyaları uydudan bile görüldü. Salyaların Bursa kıyıları özellikle ve Mudanya ve Gemlik ilçelerinde yoğunlukta olması dikkat çekti.

Deniz salyaları çevre sakinlerinin kabusu oldu - İZLE - Sayfa 1

Son 3 aydır Marmara Denizi'nin büyük bir bölümünde etkili olan deniz salyası olarak bilinen müsilaj tabakasının uydu görüntüsü tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Deniz salyaları çevre sakinlerinin kabusu oldu - İZLE - Sayfa 2

Balık ve su samuru ölümlerine ve yol açıp tekne sahiplerini motor çalıştıramaz hale getiren salyaların özellikle Bursa kıyılarında Gemlik ve Mudanya ilçelerinde yoğunlukta olması dikkat çekti.

Deniz salyaları çevre sakinlerinin kabusu oldu - İZLE - Sayfa 3

Marmara Denizi'nde aylardır etkili olan 'müsilaj' yani deniz salyası uydudan da görünür hale geldi. Uydu fotoğraflarında salyanın Marmara Denizi'nin büyük bir bölümünde etkili olduğu ve Mudanya açıklarında ise halka oluşturduğu görüldü. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Barış Önol'ün yayınladığı 4 Mayıs tarihli uydu fotoğrafında deniz salyası tabakasının Marmara'da ulaştığı boyutu ortaya koydu.

Deniz salyaları çevre sakinlerinin kabusu oldu - İZLE - Sayfa 4

 Fotoğrafta denizin bir çok noktasında sarı şekilde görülen müsilaj, Mudanya açıklarında halka oluşturduğu, Gemlik Körfezi kıyılarında da yoğunlaştığı görülüyor.