Anasayfa /  Foto Galeri

Demir vitamini açışından zengin 7 yiyecek! Faydaları saymakla bitmiyor

Demir eksikliği baş ağrısı, yorgunluk ve sık sık enfeksiyonlara yakalanma gibi durumlara neden olabiliyor. Ancak bu olumsuz durumları doğru beslenmeyle engelleyebilirsiniz. İşte demir açısından zengin 7 yiyecek...

Demir vitamini açışından zengin 7 yiyecek! Faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 1

Vücudun düzgün çalışması için lazım olan minerallerden biri de demirdir. Demir eksikliği enfeksiyona direnci azaltıyor ve anemi (düşük hemoglobin seviyesi) ile sonuçlanıyor. Erkeklerin günlük 10 mg, kadınların ise 18 mg demir alması gerekir. Hamilelik döneminde bu miktar 27 mg'a yükselir. Doğru beslenmeyle demir eksikliğinin önüne geçilebilir. İşte demir açısından zengin 7 yiyecek...

Demir vitamini açışından zengin 7 yiyecek! Faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 2

KEKİK

Kekikin 100 graminde 17.5 mg demir vardır. Ayrıca kekikin, öksürük ve bronşite de iyi geldiği söylenir. Antiseptik özelliği sayesinde cilt iltihabının önüne geçer.

Demir vitamini açışından zengin 7 yiyecek! Faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 3

SUSAM

Yağ, püre (tahin) veya tohum şeklinde susamın birçok yararı bulunuyor. Ayrıca susam, demir içeriğine ek olarak iyi bir bitkisel protein kaynağıdır. 100 gr susamda 14.6 gr demir vardır.

Demir vitamini açışından zengin 7 yiyecek! Faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 4

BİTTER ÇİKOLATA

100 gr bitter çikolatada (en az yüzde 70 kakao) 11 mg demir vardır. Ayrıca bitter çikolata harika bir magnezyum ve antioksidan kaynağıdır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.