Anasayfa /  Ekonomi

Cumhurbaşkanlığından Üniversiteli işsizlerin istihdamı için dev proje!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, üniversite mezunu işsizlerin istihdamına katkı amacıyla 2020 yılında 10 ilde 130 üniversitenin işbirliği ile “Yetenek Her Yerde” temalı Bölgesel Kariyer Fuarları düzenleyecek.

Abone ol
Abone ol 23 Aralık 2019 12:56

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, üniversite mezunu işsizlerin istihdamına katkı amacıyla 2020 yılında 10 ilde 130 üniversitenin işbirliği ile “Yetenek Her Yerde” temalı Bölgesel Kariyer Fuarları düzenleyecek.

Bölgesel Kariyer Fuarları ile ne hedefleniyor?
Konuya ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay imzasıyla, kamu kurum ve kuruluşlarına bir yazı gönderildi.

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen “Yetenek Her Yerde” temalı Bölgesel Kariyer Fuarları, 2020 yılında 130 üniversitenin işbirliği ile 10 farklı ilde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 19 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda detayları paylaşılan söz konusu etkinliklere kamu kurumlarının katılımları ile;

Üniversite mezunlarının karşı karşıya kaldığı işsizlik sorunu ile mücadele edilmesi,

Ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanması,

Nitelikli ve yetenekli işgücünün kamu kurumlarının İnsan Kaynağına kazandırılması,

Kamu kurumlarının nitelikli işgücü arasındaki bilinirliğinin ve işveren marka değerinin artırılması, hedefleniyor. 

Kamu kurumlarına katılım tavsiyesi!
Söz konusu hedef doğrultusunda kurumun ve varsa bağlı, ilgili, ilişkili kuruluşların yazı ekinde belirtilen etkinliklere katılımı tavsiye edilen yazıda, Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler ve düzenlenebilecek etkinliklere de yer verildi.

Buna göre, kamu kurumlarının katıldıkları Bölgesel Kariyer Fuarlarında stant açmaları zorunlu olacak. Bu alanlarda kurumlarca görevlendirilecek personel, ziyaretçi öğrenci ve mezunlara kurumlarının istihdam politikaları, sunduğu kariyer olanakları ve kurumun sorumlulukları hakkında bilgilendirmede bulunacak. En uygun stant alanının tesbiti, alan planı, ölçüleri, stant kurulum günleri gibi konularda ev sahibi üniversite ile görüşülerek mutabakat sağlanacak.

Sponsorluk da yapabilecekler!
Ev sahibi üniversiteler, katılımcı kurumların talep etmesi halinde “sponsorluk” unvanı ile diğer katılımcı kurumalara kıyasla ayrıcalıklı katılım alternatifleri sunabilecekler. Marka bilinirliğine yatırım yapan firmalara yönelik geliştirilen bu alternatifin koşul ve detayları da ev sahibi üniversite ile netleştirilecek.

Kurum hizmetlerinin, sunduğu kariyer alternatiflerinin ve işe giriş süreçlerinin, ilgilenen öğrenci ve mezunlara detaylıca aktarıldığı sunum/bilgilendirme oturumları şeklinde destekleyici kariyer etkinlikleri düzenlenmesi de tavsiye ediliyor. İstenmesi halinde katılımcı kurumlar, örnek olay çalışması, atölye çalışması gibi ek kariyer etkinlikleri düzenleyebilecekler.

Kamu kurumlarının, katılım koşulları ile ilgili detaylı bilgi ve katılımı kesinleştirmek için yazı ekinde belirtilen ev sahibi üniversiteler ile iletişime geçerek, istenen belgeleri tamamlamaları gerekecek.

Bölgesel Kariyer Fuarları Programı
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Başkanlığının 2020 yılında 10 ilde düzenleyeceği “Yetenek Her Yerde” temalı Bölgesel Kariyer Fuarlarının Programı şöyle:

Trakya Kariyer Fuarı: Edirne – 24/25 Şubat 2020

Güneydoğu Kariyer Fuarı: Diyarbakır – 02 Mart 2020

Doğu Anadolu Kariyer Fuarı: Erzurum – 05/06 Mart 2020

Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı: Trabzon – 10/11 Mart 2020

Güney Kariyer Fuarı: Isparta – 16/17 Mart 2020

Ege Kariyer Fuarı: İzmir – 20/21 Mart 2020

Batı Karadeniz Kariyer Fuarı: Bolu – 06/07 Nisan 2020

İç Anadolu Kariyer Fuarı: Kayseri – 13/14 Nisan 2020

Doğu Akdeniz Kariyer Fuarı: Adana – 16/17 Nisan 2020

İpekyolu Kariyer Fuarı: Gaziantep – 20/21 Nisan 2020

 

Yorumlar