Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli Gazze mesajı: "İsrail'in operasyonları derhal sonlandırılmalı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden Gazze'deki trajedi hakkında dünya geneline bir mesaj iletti.

Abone ol
Abone ol 21 Ekim 2023 19:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden Gazze'deki trajedi hakkında dünya geneline bir mesaj iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Gazze'deki insanlık dışı saldırılarla ilgili dünya geneline bir mesaj paylaştı. Erdoğan, "İsrail'in soykırıma varan operasyonlarını derhal sonlandırma çağrımızı yineliyorum." ifadesini kullanırken, "İsrail yönetimi, hata yapmaktan vazgeçip devlet aklıyla hareket etmek yerine, bölge dışı aktörlerin de etkisiyle örgüt gibi davranıyor." şeklinde konuştu.

"Zulümle abad olunmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Gazze'ye yönelik saldırıların genişlemesi, sadece daha fazla acı, ölüm ve gözyaşı getirecektir. Çocukları, kadınları, sivilleri hedef alarak; hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri bombalayarak güvenlik sağlanamaz. Zulümle barış ve istikrar inşa edilemez."

"İsrail yönetimi örgüt gibi davranmakta"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail yönetimi, devlet aklı yerine bölge dışı aktörlerin etkisi altında, örgüt gibi davranmayı tercih ediyor." ifadeleriyle şu görüşlere vurgu yaptı: "Batılı ülkelerin teşvik ettiği, Batılı medya kuruluşlarının neredeyse meşruiyet sağlama yarışına girdiği bu cinnet furyasından bölgemizi bir an önce kurtarmamız gerekiyor.

Tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları, Gazze'de insani bir ateşkesin hemen tesis edilmesi için yapılan girişimlere samimiyetle destek olmaya çağırıyorum."

"İsrail, soykırıma varan operasyonlarını hemen sonlandırmalıdır."

Erdoğan, paylaşımının devamında şu mesajları iletti: "İsrail yönetimine, sivil halka yönelik saldırılarını genişletmemesi ve soykırım benzeri operasyonları hemen sonlandırma çağrısını bir kez daha yineliyorum.

Müslümanlar, Yahudiler, Hristiyanlar ve bu bölgede yaşayan herkesin güvenliğini sağlamak için yeni mekanizmaların oluşturulması, bölgemizin kalıcı bir istikrara kavuşmasına yardımcı olacaktır. Türkiye, daha fazla masum kanın dökülmemesi, daha fazla insanın acı çekmemesi ve Filistin'deki çatışmaların kaçınılmaz sonuçlara yol açmadan çözülmesi için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir."

 

Yorumlar