Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri ile görüştü

İsrail-Filistin geriliminin azaltılması için Türkiye'nin diplomatik çabaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile görüştü.

Abone ol
Abone ol 11 Ekim 2023 19:00

İsrail-Filistin geriliminin azaltılması için Türkiye'nin diplomatik çabaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile İsrail-Filistin gerilimini ele aldı.

Gündem Filistin meselesi

Erdoğan ve Putin'in görüşmesinde İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin yayılmasını önleyici tedbirler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmede sivil yerleşimlerin hedef alınmasının kaygı verici olduğunu, Türkiye'nin bu tür girişimleri olumsuz bir şekilde değerlendirdiğini ifade etti.

Erdoğan, BM Genel Sekreteri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, İsrail-Filistin çatışması çerçevesinde atılabilecek adımlar ele alındı. Türkiye'nin arabuluculuk çabaları ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması için yapabileceği katkılar değerlendirildi.

Görüşmede, Erdoğan, orantısız saldırıların çözümü daha da zorlaştırabileceğini vurguladı ve tarafların itidalli davranarak ani ve düşüncesiz adımlardan kaçınmalarının büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Ayrıca, dün yaptığı temaslar kapsamında Filistin lideri Mahmud Abbas, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile de telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Yorumlar