Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan balıkçılık av sezonu açılışında konuştu: Av yasağı dönemlerine uymalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balıkçılık av sezonu açılışında konuştu. Erdoğan, balıkçıları av yasağı dönemlerine uyması konusunda uyardı.

Abone ol
Abone ol 31 Ağustos 2018 23:33

Erdoğan "Bu gece başlayacak balıkçılık sezonunun bereketli geçmesini Allah'tan diliyorum" ifadesini kullandı ve av yasağı dönemiyle ilgili uyarılarda bulundu:

"Balık miktarının azalması, fiyatların yükselmesine ve kişi başı balık tüketim miktarının azalmasına sebep oluyor. Bilinçli balıkçılık yaparak milletimizi yeniden balıkla buluşturmalı, av yasağı dönemlerine uymalıyız. Av yasağına mutlaka uymalıyız. Cumhurbaşkanlığı olarak bakanlıklarımızla ve ilgili tüm kurumlarımızla bu konuda üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Bu ülke balıkçılıkta çok daha güçlü hale gelsin."

'TÜRKİYE BALIKÇILIKTA İLERLEMELİ'

Türkiye'nin balıkçılıkta ilerlemesi gerektiğini belirten Erdoğan "Balıkçılığımızı ayağa kaldıralım, bu ülke balıkçılıkta çok daha güçlü hale gelsin" diyerek şöyle konuştu:

"Arzumuz odur ki kişi başı balık artsın. Bilinçli avcılıkla denizlerimizi temiz tutarak, karaya çıktıktan sonraki saklama ve dağıtım kanallarını geliştirerek milletimizi yeniden balıkla buluşturmalıyız. Hele hele balıkların çoğalma döneminde uygulanan av yasağına mutlaka riayet etmeliyiz."


Etiketler Av yasağı
Yorumlar