Anasayfa /  Güncel

Cumhurbaşkanı Azerbaycan'da! Fuzuli Havalimanı açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile, Fuzuli Havalimanının açılışını gerçekleştirdi. Karabağ'a inşa edilen ilk havalimanı oldu.

Abone ol
Abone ol 26 Ekim 2021 12:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu. İnişle beraber açılış gerçekleşti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile, Fuzuli Havalimanının açılışını gerçekleştirdi. Fuzuli Havalimanı, Karabağ'a inşa edilen ilk havaalanı olarak tarihe geçti.

Açılış sonrası Erdoğan, bölgede yapılan kara yolunun ve Zengilan'da Türkiye'nin de katkılarıyla inşa edilecek Akıllı Tarım Kampüsü'nün temel atma törenlerine katılacak.

Fuzuli Havalimanı

Temeli 14 Ocak 2021'de Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından atılan Fuzuli Havalimanı en yüksek uluslararası standartlara uygun olarak 8 ayda uçakları kabul edecek hale geldi. Havalimanına ilk test uçuşu 22 Ağustos'ta gerçekleştirildi.

Havalimanının pisti 3 bin metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde. Terminali saatte 200 yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip. Büyük kargo uçakları dahil tüm geniş gövdeli uçaklar Fuzuli Havalimanı'nda rahatlıkla iniş ve kalkış yapabilecek.

Yorumlar