Anasayfa /  Foto Galeri

Crew-6 görevi sona erdi: Astronotlar 6 ay sonra Dünya'ya geri döndü!

NASA'nın SpaceX ile yürüttüğü Crew-6 görevi, ISS'deki altı aylık görevin ardından sona erdi ve 4 astronot Dünya'ya geri döndü.

Crew-6 görevi sona erdi: Astronotlar 6 ay sonra Dünya'ya geri döndü! - Sayfa 1

184 günlük görevlerini tamamlayan 4 astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dönerek ABD'nin Florida eyaletindeki Jacksonville yakınlarına yerel saatle 00.17'de iniş yaptı. Bu görev, NASA ve SpaceX'in işbirliğiyle yürütülen "Crew-6" göreviydi.

Crew-6 görevi sona erdi: Astronotlar 6 ay sonra Dünya'ya geri döndü! - Sayfa 2

Crew-6 ekibinde yer alan astronotlar şunlardı: NASA'dan Stephen Bowen ve Woody Hoburg, Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roskosmos) kozmonot Andrey Fedyaev ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden astronot Sultan Al Neyadi.

Crew-6 görevi sona erdi: Astronotlar 6 ay sonra Dünya'ya geri döndü! - Sayfa 3

NASA Başkanı Bill Nelson, mürettebatın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevleri sırasında yüzlerce bilimsel deneyi tamamladığını belirterek, "Crew-6'nın katkıları NASA'nın Artemis programıyla Ay'a geri dönmesine, Mars'a yönelmesine ve Dünya'daki yaşamı iyileştirmesine yardımcı olacak." dedi.

Crew-6 görevi sona erdi: Astronotlar 6 ay sonra Dünya'ya geri döndü! - Sayfa 4

Geri dönen mürettebatın, NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'ne gideceği bilgisi verildi. Bu görevin yerine getirilmesi için Space X, 26 Ağustos'ta 4 astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu'na göndermişti.