Anasayfa /  Güncel

Çocuklu Ailelere 1300 TL Ödeme! TCKN Son Hanesi 2, 4, 6, 8, 10 Olanlara PTT Tarafından Veriliyor!

e-Devlet'ten 1.300 TL nakit doğum yardımı veriliyor! Başvurular kolay ve hızlı bir şekilde e-Devlet üzerinden tamamlanabiliyor. Başvuru sonuçları genellikle kısa sürede olumlu dönüş yapıyor ve doğum yapan annelerin doğum yardımı alma hakkı elde ediyor. İşte, doğum yardımı başvuru ekranı!

Abone ol
Abone ol 03 Ağustos 2023 13:04

e-Devlet üzerinden başvurulara 1.300 TL nakit doğum yardımı veriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, canlı doğum gerçekleştiren ve mavi kart sahibi olan ailelere bu yardım sağlanmaktadır.

Başvuru süreci e-Devlet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanabiliyor ve genellikle kısa süre içinde olumlu sonuçlanarak ailelerin doğum yardımı alma hakkını elde etmelerine olanak tanınıyor.

Doğum yardımı almak için bazı şartlar aranmaktadır:

Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi olmak, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı doğum gerçekleştirmek ve diğer belirli koşulları sağlamak gerekmektedir. Yardım miktarı çocuk sayısına göre değişmektedir ve 2023 yılında birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL olmaktadır.

Başvurular kabul edildiğinde, PTT üzerinden nakit olarak çekilebilmektedir. Doğum yardımı hakkında daha fazla detay için ''turkiye.gov.tr'' adresi üzerinden bilgi alınabilir.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURU SORGULAMA EKRANI

DOĞUM YARDIMI BAŞVURU DİLEKÇESİ

Doğum yardımına başvurdunuz ve sonuçları merak ediyorsanız e-devlet üzerinden başvurularınızı sorgulayabilirsiniz.

.

Yorumlar